El Consell de l´Estudiantat veu inviable aplicar amb la situació actual el 3+2

Reclamen un compromís ferm del Govern perquè el preu dels màsters s'equipari al dels graus i s'obren al diàleg amb la Generalitat

24.12.2015 | 07:25

El Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) va fixar «quatre línies vermelles» davant el model 3+2. El coordinador del consell, Lluís Forcadell, va puntualitzar ahir en una roda de premsa que volen que el preu dels màsters s'equipari al dels graus; que tot graduat tingui accés a un màster, entès com una segona etapa universitària; que la decisió de quins graus han de ser de tres o quatre anys sigui unitària en el sistema català i que la introducció de graus de tres anys sigui per motius estrictes de qualitat educativa.
El CEUCAT ha «reobert el diàleg» amb la Generalitat i, de moment, l'estratègia passa per asseure-s'hi a negociar, però no descarta «cap tipus d'acció» més endavant.
El Consell de l'Estudiantat considera «inviable» implementar en les condicions actuals el model 3+2 i veu com «un assumpte d'extrema necessitat» que la Generalitat «trobi solucions» a la «demanda social» i al «rebuig frontal» a aquesta reforma abans del setembre del 2017, quan s'introduirà un bloc nombrós de titulacions de tres anys.
«Creiem que el Govern ha entès la preocupació dels preus i que podem aconseguir que s'equiparin parlant i fent pressió», va afirmar Forcadell. La Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) va aprovar el juny que els estudiants de les futures titulacions de tres anys puguin cursar un any de màster al mateix preu públic vigent del grau en què s'han titulat a través del mecanisme de beques Equitat.
Ara bé, el Consell de l'Estudiantat no es conforma amb aquest acord i n'estan negociant de majors amb la Generalitat. El CEUCAT demana equiparar els preus de màster amb els de grau i retornar si és possible als preus anteriors al 2011. El consell reconeix «una voluntat» perquè els preus convergeixin, però apunta que «està subordinada a un augment d'ingressos de la Generalitat».
El Consell demana també que s'introdueixin les beques Equitat als ensenyaments de màster i millorar aquestes ajudes. A més, reclama que es garanteixi a tots els estudiants l'accés als màsters.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Presentació de l'exposició a Girona.
Sebastiao Salgado: ´No m´agrada Instagram´

Sebastiao Salgado: ´No m´agrada Instagram´

El fotògraf brasiler que té l'exposició "Genesi" al CaixaForum Girona considera que la fotografia...

Aquell estiu del 36 que queda en la memòria

Aquell estiu del 36 que queda en la memòria

DANSA D'AGOSTText: Brian Friel. Direcció i traducció: Ferran Utzet....

L´escriptor Miquel Aguirre guanya el premi Setè Cel

L´escriptor Miquel Aguirre guanya el premi Setè Cel

L'autor banyolí rebrà el guardó el dia 18 de novembre a la biblioteca Iu Bohigas de Salt per la...

Banyoles inaugura l´exposició «Fontserè: 60.000 fotografies»

Banyoles inaugura l´exposició «Fontserè: 60.000 fotografies»

Manel Bayo, Carlus Camps i Xavier Pérez han dissenyat la mostra a base d'audiovisuals

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema