Un projecte de la UPF preservarà el patrimoni cultural amb les tecnologies 3D

24.12.2015 | 07:25

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha posat en marxa un projecte pilot d'investigació que preservarà el patrimoni cultural a partir de tecnologies virtuals i 3D.
Segons informa la universitat en un comunicat, el projecte «Paisatges arqueològics inaccessibles i en perill: observació terrestre i tecnologies 3D per a la protecció i preservació del patrimoni cultural» (PaisArque) utilitzarà un concepte pioner d'experiències virtuals.
La voluntat de desenvolupar aquest projecte pilot ha nascut de la consciència que els béns patrimonials i els paisatges culturals d'arreu del món «es troben en risc a causa de catàstrofes naturals, conflictes armats, radicalisme ideològic, i la crisi financera global», entre d'altres causes. Comptaran amb l'ajuda de membres del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicació (DTIC), com Josep Blat i Alun Evans.
El projecte es desenvoluparà al sud-est d'Algèria i al Sudan a partir d'imatges de satèl·lit o drons d'alta resolució, fotogrametria digital i altres tècniques de fotografia computacional. També es buscarà aprofundir en altres models 3D a partir de dades capturades amb sensors remots i emmagatzemades en núvols de punts 3D.
Un altre objectiu de PaisArque és el de crear aplicacions gratuïtes per a dispositius mòbils per accedir, experimentar i gaudir del patrimoni virtual, així com ampliar i enfortir el paper de les institucions en la promoció de models 3D per a la preservació virtual del patrimoni amenaçat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema