El concert de La Principal d'Olot

28.12.2015 | 07:07

Cada any per aquestes dates nadalenques l'Agrupació Sardanista Olot, organitza un concert amb La Principal d'Olot, una de les més veteranes de Catalunya, fundada el 1893. Aquest concert se celebrarà, demà, dia 26, a les 6 al Casal Marià.
Antigament havia funcionat com a cobla-orquestra amb cantants, però en els darrers anys actua només com a cobla, essent una de les més de contractades del país, sobretot a la ciutat d'Olot, on intervé en totes les festes que es fan: festa major, festes de barris... i per la comarca de la Garrotxa.
Ha estat guardonada per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi. Les seves audicions i concerts són apreciats pels sardanistes, destaquem que cada any, el mes de gener, efectuen un concert al Teatre Municipal d'Olot, per als escolars, on a més d'interpretar diferents obres expliquen la tasca i sonoritat de cada instrument i mantenen un diàleg amb els escolars.
Anotem que, enguany, al mes de juny, anaren a Lorda (Lourdes) acompanyats la peregrinació diocesana de Girona que s'organitza per anar a aquell santuari Marià. Allà s'oferí una audició i es ballà a l'esplanada davant l'església. Per al Concert de demà, s'han programat una sèrie de composicions que es poden considerar unes pinzellades de caràcter didàctic.
Aquest és el programa: Cobla de Tres Quartans d'autor anònim; Record dels antecedents de la cobla actual; La pastoreta d'autor anònim; Sardana curta que s'interpreta cada any a Sant Feliu de Pallerols amb un arranjament de Narcís Paulis; Per tu plor de Pep Ventura, una de les primeres sardanes que escrigueren. Tap i carabassa; Original sardana de Ricard Viladesau de lluïment de flabiol i contrabaix, essent-ne els intèrprets: Salvador Coll (flabiol) i Alexa Ruscalleda (contrabaix); Sentor de balada de Jordi Molina, una mostra de composició actual i de lluïment de tenora; Intèrpret solista de Josep Navarro; Baixant de la font del gat d'Enric Morera, als 150 anys del seu naixement, aquest és un exemple de sardanes de cobla; Panamà de Josep Saderra; Pericon, una mostra de ball vuitcentista; La nit de Nadal de Josep Grivé, en consonància d'aquestes festes i una meravellosa composició que, segons expliquen, escriví dins un tren en un viatge que féu al País Basc. Realment, un programa fora del corrent i ben atraient.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema