El papa Francesc va encoratjar ahir els pares catòlics a mostrar "petits gestos" diaris amb els seus fills, com compartir una "oració abans de menjar junts", i va demanar que, durant el Jubileu, "tota família cristiana sigui un lloc" en el qual experimentar "el perdó".

"Que en aquest any de la Misericòrdia, tota família cristiana sigui un lloc privilegiat en el qual s'experimenta l'alegria del perdó. El perdó és l'essència de l'amor, que sap comprendre l'error i posar remei", va afirmar Francesc.

Jorge Bergoglio va pronunciar aquestes paraules durant una missa celebrada a la basílica de Sant Pere del Vaticà i dedicada a les famílies, dins dels actes pel Jubileu Extraordinari de la Misericòrdia.

Va subratllar que és "en el si de la família" on s'educa des de petits "al perdó, perquè es té la certesa de ser compresos i acompanyats tot i els errors que es puguin cometre", i va animar a no perdre "la confiança en la família".

Els milers de famílies que van viatjar fins al Vaticà per participar en aquesta festivitat van poder a més creuar la Porta Santa vaticana per obtenir la indulgència dels seus pecats. Però no van ser les úniques, ja que aquest diumenge de la Sagrada Família es va celebrar de forma paral·lela a tot el món per permetre a totes les famílies creients creuar les portes santes de les seves diòcesis.

El papa Francesc també va tenir temps per enviar les seves condolences a les famílies dels morts i als afectats per la tragèdia ocorreguda aquesta setmana a la ciutat nigeriana de Nnewi, on desenes de persones van morir a causa de l'explosió d'un camió en un magatzem de gas.

La pàgina digital vaticana va informar que el papa Francesc "ha demanat abundants dons divins de consolació i fortalesa per als que estan de dol i per als afectats".