El reconeixement facial robotitzat superarà l'ull humà en precisió en 3D

28.12.2015 | 07:07

El reconeixement facial robotitzat, una tecnologia ja molt avançada, està en camí de superar l'ull humà en precisió, una vegada que s'incloguin imatges 3D en el processament de les dades, un repte en el qual treballen els tecnòlegs, va dir un dels creadors del sistema d'identificació que usa Facebook.
Eden Shochat, cofundador de l'empresa face.com, adquirida fa tres anys per Facebook per millorar el reconeixement facial de forma massiva, ha visitat recentment Madrid per participar en l'últim Fòrum sobre tendències futures (FTF), de la Fundació Innovació Bankinter, de la qual és patró.
Els nivells de precisió dels ordinadors gràcies a la intel·ligència artificial a l'hora d'identificar rostres són ja gairebé iguals als de l'ull humà, però en breu podrien superar els de l'home.
Shochat va explicar que el motiu perquè la identificació d'imatges robotitzades no tingui ja una precisió del cent per cent, l'efectivitat del qual està entorn del 98 per cent, no és tècnic, atès que els algorismes estarien resolts, sinó per falta d'imatges suficients en 3D, encara molt escasses.
La tecnologia de reconeixement facial funciona a partir de comparacions entre els atributs de la cara de la persona que es vol identificar i els de milions d'individus amb característiques similars contingudes en una enorme base de dades. Com més gran sigui el volum d'informació disponible, major serà la precisió del sistema a l'hora de reconèixer les cares.
Atès que les càmeres 3D són encara excessivament cares, les imatges en tres dimensions fins al moment accessibles són escasses, cosa que previsiblement canviarà amb el temps, va explicar aquest expert informàtic, creador de diverses start-up d'èxit abans de la venda de face.com.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema