Creen unes croquetes que absorbeixen la meitat d´oli que les convencionals

Investigadors espanyols han patentat un sistema per abaratir la producció de massa sense gluten

29.12.2015 | 07:16

Investigadors del departament d'Enginyeria d'Aliments de la Universitat Politècnica de Cartagena (UPCT) han aconseguit produir croquetes prefabricades sense gluten i que absorbeixen la meitat de l'oli que les convencionals. Amb aquests dos èxits que han estat patentats, segons informen fonts universitàries, els investigadors dirigits per Antonio López han aconseguit abaratir el cost de la fabricació industrial de plats precuinats sense gluten, en concret, croquetes i els plats de pasta com canelons, lasanya, espaguetis i macarrons.
La UPCT va assenyalar ahir, en un comunicat, que actualment, els plats preparats sense gluten «costen el doble que els convencionals i la seva qualitat és millorable», de manera que abaratir els costos i millorar el gust i l'aportació nutricional «és un dels reptes de la indústria alimentària per arribar a consumidors cada vegada més nombrosos», afegeix la nota. La nova patent de croquetes ha permès que aquest aliment sense gluten absorbeixi la meitat d'oli quan es fregeix, aconseguint ser «més suaus i saludables», i alhora «no empatxen i tens ganes de seguir menjant», va indicar l'investigador, qui afirma que aquests productes són «desitjables per a qualsevol tipus de consumidor, sigui o no celíac».
L'altra patent del grup de recerca versa sobre el maneig industrial de la massa de pasta sense gluten en fulles, abaratint els costos considerablement, ja que, amb aquest descobriment, ja no serà necessari fabricar aquestes làmines «gairebé de forma artesanal», el que encaria el producte. La universitat aclareix que aquestes dues patents, enfocades a plats precuinats congelats i refrigerats, s'han aconseguit durant la investigació de la tesi doctoral defensada per Sonia Soto, enginyera agrònoma i màster de Tècniques Avançades en Investigació i Desenvolupament Agrari i Alimentari, qualificada amb la màxima puntuació, excel·lent Cum Laude.
A més, part de les conclusions de la tesi s'han publicat en dues prestigioses revistes internacionals sobre Tecnologia i Enginyeria d'Aliments: Food Engineering Reviews i LWT - Food Science and Technology. La investigació ha estat liderada pel catedràtic Antonio López, i ha comptat amb la col·laboració dels professors Arturo Esnoz i Asunción Iguaz, i les investigadores Sonia Soto i Maria Boluda.
El gluten es troba en el blat, l'ordi i el sègol, tres aliments que es conreen des de fa uns 10.000 anys i és el causant de la malaltia celíaca, que afecta entre l'1 i el 5 per cent de la població, per la qual que els principals fabricants d'aliments estan modificant les seves receptes per atendre aquesta creixent demanda de productes sense aquest component.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Què saps sobre Bob Dylan?
Què saps sobre Bob Dylan?

Què saps sobre Bob Dylan?

Posa a prova els teus coneixements sobre el cantant guardonat amb el Nobel de Literatura

Una exposició evoca Mercè Huerta

Es podrà visitar fins al 30 de desembre

El Museu d´Art exposa obres falses atribuïdes al mestre del s. XVI Pere Mates

El Museu d´Art exposa obres falses atribuïdes al mestre del s. XVI Pere Mates

Els experts del Centre de Restauració de Catalunya afirmen que són còpies «matusseres» del segle...

La matèria fosca podria ser la responsable de l´extinció dels dinosaures

La física nord-americana Lisa Randall defensa la teoria d'un impacte provocat per la densitat i la...

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema