Joan Josep Omella, el nou arquebisbe de Barcelona, va pelegrinar ahir fins al Monestir de Montserrat, on es va reunir amb el Pare Abat abans de presidir la missa conventual celebrada a la Basílica de Santa Maria i venerar la Moreneta.Omella va visitar el temple acompanyat del bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull i del secretari general del l´Arquebisbat de Barcelona, Sergi Gordo.

En la seva homilia, el religiós va expressar la seva satisfacció d´encomanar a la Mare de Déu de Montserrat el seu nou Ministeri i va desgranar els aspectes que la Comunitat benedictina pot desenvolupar al servei de l´Església a través de l´Ora et Labora. Acabada la Missa Conventual, Omella va visitar el Monestir i, a continuació, va dinar amb la Comunitat de monjos amb els quals va mantenir, després, una conversa distesa.

Amb aquest pelegrinatge, Omella va realitzar un dels seus primers actes d'apropament a la comunitat catòlica de Catalunya, visitant un dels seus indrets més emblemàtics. Omella, que ha arribat a Barcelona en substitució del cardenal Sistach, va prendre possessió canònica com a nou arquebisbe de Barcelona dissabte passat en una cerimònia a la catedral de Barcelona. Durant l'homilia, Omella va assegurar arribar ara «a una terra i una comunitat que ha de començar a conèixer per estimar-la». Fins dissabte, Omella va exercir de bisbe de Calahorra i La Calzada-Logronyo.