Música electrònica, poetry slam, jazz, flamenc o pop. La programació de música en directe del gener al juny de l'Ateneu Bar de Banyoles recull un ampli espectre d'estils musicals. Destaquen els noms dels cantautors Ivette Nadal i Ferran Palau, la música electrònica del reputat músic banyolí Daniel Guijarro Headbirds, el poetry slam dels Hydra, el jazz de Threejay Trio o el flamenc d'Alba Guerrero. Aquest semestre, a més, l'Ateneu Bar acollirà en exclusiva la preestrena de Per primer cop, el llargmetratge del col·lectiu banyolí Navigam, que descobreix Istanbul a través dels seus músics.

En total són 22 activitats culturals programades en una nova i completa programació en la qual hi conviuen la música en directe, els documentals, la música punxada, la màgia i fins i tot una marató participativa de piano.

Pel que fa a música en directe, la programació de l'Ateneu Bar aposta, com mai, per l'eclecticisme. Una de les realitats més fermes del flamenc català és Alba Guerrero que presentarà el disc Seda y esparto el 21 de gener. L'11 de febrer Ran Ran Ran, banda encapçalada per Ferran Baucells, presentarà el seu pop obscur i lluminós alhora. El 25 de febrer serà el torn del cantautor Ferran Palau, que presentarà Santa ferida. El 31 de març, torna a l'Ateneu Bar la banda Patch, aquesta vegada per presentar el treball Veuràs el crim. Rock que veu del Mississipí, dels Beatles, de Tom Waits o de Nacho Vegas.

El 21 d'abril serà el torn del poetry slam. Són els Hydra, Dani Martínez Bauzà i Dante Alarido, dos dels representants més destacats del gènere als Països Catalans. Presentaran Leviatanes y mantícora, un espectacle de poesia escènica de combat, en el qual els dos protagonistes competeixen entre ells amb poemes, veus i cos.

Una setmana després, el 28 d'abril, Ivette Nadal presentarà el disc Tornar a mare, en el qual no defuig de temes tan sensibles com el trastorn alimentari que ha patit. Nadal és una de les veus més singulars i poètiques de la nova escena catalana. El 12 de maig serà el torn de la música electrònica de Headbirds, un projecte encapçalat per Daniel Guijarro i Pau Encinas. El 26 de maig el protagonisme serà pel jazz de Threejay Trio, una formació jove que destaca per un so fresc, enèrgic, dinàmica i interactiu. La programació de l'Ateneu Bar la tancaran els Magno 800 al 16 de juny, una proposta inclassificable amb denominació d'origen banyolina.

La programació musical es complementa amb cinc sessions de Música Punxada. Es tracta d'una iniciativa en què amants de la música i músics punxen temes dels estils que més els apassionen. El músic Pau Encinas Cauto farà una sessió que agruparà clàssica, folk, hip hop i techno el 18 de febrer. El dramaturg Joan Solana oferirà el 17 de març una atípica sessió centrada en l'obra de Kurt Weil. El músic Ireneu Grassot convidarà els oients a desembarcar a Jamaica i a escoltar-ne les seves sonoritats i ambients el14 d'abril. El polifacètic Quim Bertran consagrarà el 19 de maig una sessió a l'escola de Berlín, un moviment de música electrònica que té com a figures destacades a músics com ara Klaus Schulze i Tangerine Dream.

D'altra banda, aquest semestre torna la Marató de Piano, una iniciativa que ja arriba a la tercera edició amb la voluntat d'esdevenir una cita tradicional de cada darrer cap de setmana de gener.