El jaciment d'Empúries ha anunciat la finalització de les obres de l'adequació de l'antic magatzem i del peristil de la Casa dels Mosaics de la ciutat romana. El projecte forma part de Patrimoni en Acció, el programa del Departament de Cultura i l'Obra Social La Caixa, i ha comptat amb una inversió de 629.036 euros.

Amb aquesta actuació, el jaciment recupera per a la visita un important element d'època romana que, segons un comunicat difós ahir per la Generalitat, «permetrà obrir a la visita pública un espai només comparable als que es troben a jaciments com Pompeia o Herculà».

Les obres s'han fet a l'anomenat criptopòrtic de la Casa dels Mosaics d'Empúries, i han anat a càrrec del despatx d'arquitectura dirigit per Irene Sancho Janoher.

La Casa dels Mosaics de la ciutat romana d'Empúries és una de les millors conservades del conjunt arqueològic i constitueix un dels elements icònics del jaciment per les seves grans dimensions i pel fet de conservar, in situ, un magnífic conjunt de mosaics originals.