El Dj de Barcelona Daniel Gon, resident en clubs mítics com el Picasso de Roses, i el pop punk furiós i alhora feliç de la banda Aliment, que presentaran el seu nou LP Silverback, són dos del total de 7 artistes que actuaran al Neu festival «no internacional», com remarquen els organitzadors, que es celebrarà el proper 16 de gener a La Mirona de Salt.

Seran 8 hores de música en viu, art, pintura i projeccions, a més de menjars, en un festival nascut a partir d'una idea berlinesa: «Neu! era el nom d'un grup de música dels anys 70 i curiosament vol dir nou (de novetat) en alemany. A més, el nom s'escau prou per l'estació en la que se celebra el festival, l'hivern», diuen els organitzadors, que pretenen crear «un punt de trobada entre públic i artistes, on els creadors, ja siguin músics o d'altres disciplines, presentin les seves novetats.

Entre els creadors també hi haurà Cala Vento, un duet armat únicament amb una guitarra, una bateria i la veu, procedents de l'Empordà per presentar el seu punk «elàstic i rock enfurismat».

No hi faltarà l'home-orquestra Esperit!, que després de recórrer mig món, presentarà a La Mirona el seu projecte més personal per fer viatjar l'espectador entre cançons de bressol al·lucinògenes, folk tripós i sons tel·lúrics.

El rock dels gironins Howlin'Dogs també formarà part del Neu festival. Inspirats en la recerca del musicòleg Alan Lomax, la banda aporta una versió con temporània de les cançons de folk americanes de principis del segle passat.

Paula Grande, amb el seu pop-jazz, presentarà el seu disc Viatge interestelar, mentre que Ian Sala, amb el seu estil country-folk, donarà a conèixer temes del seu proper àlbum. Meticulós amb les lletres, Sala és seguidor d'Enric Casasses, Joan Margarit, Maria Mercé-Marçal i Miquel Martí i Pol.

Alguns dels pintors i il·lustradors del Neu festival són Nirvana Jiménez, Ilich-Roimeser, Wäwä Illustratiön i ALconHector.