El segon Gran Circ de Nadal de Girona, que ha girat al voltant de les grans il·lusions, ha atret 17.633 espectadors de 227 municipis diferents. Tot i que no s'ha arribat a fer el ple (s'havien posat a la venda 20.000 entrades), l'organització destaca que aquesta edició ha permès consolidar la iniciativa i elevar Girona «al nivell de les grans capitals europees» que acullen circs per les festes nadalenques (com ara Amsterdam, París o Stuttgart).

Els artífexs del Gran Circ de Nadal creuen que han aconseguit portar a la ciutat «el millor espectacle que s'ha vist en els darrers 90 anys» i destaquen que la bona acollida que ha tingut és un aval que ha de permetre que Generalitat, Estat i més patrocinadors privats s'hi impliquin per consolidar-lo del tot.

Nou funcions repartides en quatre dies que han portat a la ciutat fins a 44 artistes d'onze països diferents. Amb les grans il·lusions com a eix conductor, el Gran Circ de Nadal «Màgic» de Girona ha permès veure, entre d'altres, tres grans mags sobre la pista, contorsions impossibles des de Nigèria, volteig acrobàtic d'Etiòpia, pallassos de Portugal, teles aèries des d'Ucraïna, trapezis d'Itàlia o cavalls que ballen en cercle vinguts de França.

«Màgic» va abaixar el teló aquest passat diumenge. El balanç de públic ha resultat similar a la de l'any passat, en què la primera edició del circ va tenir com a atractiu que es feia sobre gel. El director, Genís Matabosch, ha dit que s'ha ofert als gironins «el millor circ vist a la ciutat de Girona en els darrers 90 anys des de la vinguda del circ francès Pinder el 1925».

Per fer-ho possible, recorda l'organització, ha estat necessari un any de feina i «infinitat de reunions, trucades i correus electrònics» entre els promotors, Circus Arts Foundation, i l'Ajuntament de Girona.El Gran Circ de Nadal ha transformat durant quatre dies el pavelló de Fontajau, amb un pressupost de fins a 370.000 euros per a «una de les produccions escèniques més cares de la història».