El grup Música Antiga de Girona interpretarà en un concert amb entrada gratuïta aquest diumenge (19h) nadales del segle XVIII recuperades de l'Arxiu Capitular de la Catedral de Girona. «Algunes d'aquestes nadales són inèdites», ha explicat Jaume Pinyol, president de l'Associació Música Antiga de Girona, que té el grup del mateix nom que interpreta els fruits del treball de recerca i treball musical de l'entitat.

Entre les peces que s'interpretaran hi ha un villancet amb tres veus blanques que antigament cantaven els escolans del cor per demanar propina als canonges, i l'última estrofa té un to satíric contra els canonges que no volien donar propina.

L'última peça és un «villancet burlesc», una mena de «pastorets» que es va cantar la nit de Nadal de 1813 en presència dels ?militars francesos, quan Girona ?havia estat convertida en el departament francès del Ter per Napoleó.

Música Antiga de Girona és una associació que des de l'any 2000 ha digitalitzat i va donant a conèixer el fons musical de l'arxiu capitular de la catedral de Girona, des dels mestres de la capella de música del S. XVIII, fins al conjunt de les partitures anònimes. La ?difusió d'aquest tresor es fa mitjançant concerts i amb l'edició de cedés, dels quals ja en té cinc. Les seves actuacions volen ?apropar-se al so original amb instruments còpia dels de l'època.