El grup de Banyoles Kitsch i el músic barceloní Mon a la Cova, excantant de Casual, s'han unit en un nou projecte, Kitsch a la Cova, que acaba de donar com a fruit un primer disc, homònim. Agermanats pel rock sinistre i gòtic i el punk, i malgrat la distància geogràfica que els separava i al fet de pertànyer a diferents generacions, el trio integrat per Lluís Costabella -veu, guitarra i programacions-, Joan Pairó -baix i veu- i Mon a la Cova -veu i guitarra- s'han fusionat en un projecte que uneix, com ells mateixos afirmen, a "els màxims exponents del rock fosc fet a Catalunya".

El trio ha debutat amb un disc titulat Kitsch a la Cova, autoeditat a través d'un nou segell discogràfic creat expressament per a aquest projecte, La Dalla Records, que inclou també una edició limitada de CD+DVD, amb tres vídeoclips dirigits per tres realitzadors diferents que tenen en comú la seva devoció per Kitsch. Els clips corresponen a tres dels temes totalment inèdits del disc: Joia, del realitzador Martí Pellicer; Rosa Rosari, de Pol Robles, i Traspàs, de Marc Martí, que ha dirigit diversos vídeos de Kitsch en els seus 30 anys de trajectòria musical.

Recuperant vells temes

Gravat i barrejat per Costabella en el Santuari de Banyoles, i masteritzat per Lu Costa en el seu estudi de Salt, Kitsch a la Cova recupera algunes velles cançons de Kitsch com Abús, La química funciona, El titella, Hora fosca, Vanitati mundiFinal, mentre Mon a la Cova participa amb Pàtria blues i un tema de Casual, Gris.

I a les quatre peces inèdites -les tres dels clips més Astènia d'Abril- se sumen versions de Bauhaus -She's in parties- i de The Sisters of Mercy -First and last and always-, referents dels tres músics.

Kitsch a la Cova va presentar el disc el passat 12 de desembre a Banyoles, encara que el projecte va arrencar el 2013 i l'any passat ja es va veure gran part de la idea final en el festival (a)phònica de la seva localitat natal. El trio, a més, estarà el 13 de maig a Barcelona en el cicle Born de Cançons.