Cantàbria celebra el primer Carnaval de l'any a Europa

Es tracta d'una tradició de milers d'anys que commemora que el sol comença a guanyar la nit

04.01.2016 | 07:12

El carnestoltes més matiner, el de la Vijanera, a la localitat càntabra de Silió, va tornar a reunir milers de persones en una tradició ancestral que commemora el solstici d'hivern, quan el sol comença a guanyar la nit, i l'intent d'acabar amb els mals per estrenar un nou any.
La Vijanera és el primer carnestoltes de l'any a Europa i es tracta d'una tradició de milers d'anys, emparentada amb festes de tot el continent.
Aquest any són 150 els vijaneros que han sortit a les diferents fases de la Vijanera: la captura i la mort de l'ós, la defensa del límit del poble que anomenen "la raya", el cant de les cobles i el part de la prenyada, que augura si l'any serà fàcil o difícil.
És una festa en la qual preval el simbolisme, en molts dels seus episodis i en el central, la mort de l'ós, que representa l'intent d'acabar amb els mals de l'any.
"Es tracta d'intentar que el cicle es renovi i que l'any que acabem de començar sigui millor que l'anterior", explica Sergio Rodríguez, de l'Associació Cultural d'Amics de la Vijanera.
Els dies previs a aquest carnestoltes els habitants de Silió malden per rematar els seus cridaners vestits, adornats en alguns casos amb fulles, arbustos, escorces i altres elements de la naturalesa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema