El cantant francès Michel Delpech, que es va fer enormement popular al seu país als anys 1960-70 abans de caure en una profunda depressió que el va mantenir anys allunyat dels escenaris, va morir ahir als 69 anys d'un càncer.

L'anunci la nit de dissabte de la seva defunció, en un hospital de Puteaux, als afores de París, on feia un any que estava ingressat, va provocar una llarga cadena de reaccions del món de la cultura, però també de responsables polítics, començant pel president, François Hollande.

"Michel Delpech ha mort sense haver envellit -va destacar Hollande en un comunicat. Les seves cançons ens commovien perquè parlaven de nosaltres. De les nostres emocions com dels nostres moments difícils. Va traduir millor que ningú els anys 70".

Nascut el 26 de gener de 1946 a Courbevoie, una ciutat propera a París, en una família modesta, va saltar a la fama amb només 18 anys, gràcies al seu disc Chez Laurette, el 1965.

El 2013 se li va diagnosticar un càncer de la gola i de llengua que li va impedir seguir cantant, tot i això no va abandonar la idea de tornar a pujar als escenaris.

El 2015 va publicar el seu llibre testament Vivre, on explicava els excessos en la seva vida.