El Truffaut i el caliu que han sentit el joves talentosos realitzadors gironins

05.01.2016 | 07:08

La tesi de Vilallonga agafa un cas excepcional, un cinema que és l'excepció del conjunt, el cinema Truffaut de Girona. Vilallonga valora la «forta aposta» que ha fet l'Ajuntament de Girona per la sala del carrer Portal Nou, amb una subvenció anual i amb la cessió del local.

També valora que Girona hagi apostat pel cinema amb el Museu del Cinema i hagi afavorit els rodatges de pel·lícules i sèries de tv «com una marca cultural i turística». Igualment, considera genuïna la gestió del Truffaut entre l'Ajuntament i el Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona. La tesi relaciona el Truffaut i les projeccions que acull la sala –també de curtmetratges– amb la proliferació de joves talentosos realitzadors a la ciutat. «Directa o indirectament, aquests joves han sentit el caliu d'un espai on poder exhibir».

L'altre element que fa del Truffaut un cas d'èxit és que no entra en competència directa amb el cinema comercial i els dos models poden conviure en una mateixa ciutat. Preguntat pel futur del cinema, Vilallonga respon que no creu que hagi de desaparèixer. «Crec que anem cap a una polarització, cap a cinemes de gran format, multisales, molt comercials i amb una programació molt semblant en tots ells». És el cinema de gran espectacle, de produccions nord-americanes, on la gent consumeix cinema d'oci i d'entreteniment, i la supervivència econòmica passa també per la venda de crispetes.

Però a l'altra banda hi ha el cinema petit i independent, que estima molt el seu producte, aposta pel cinema europeu i de qualitat i té un públic fidel, coneixedor del producte que va a veure i que participa en presentacions i col·loquis. «Jo crec que anem cap a aquests dos models i el Truffaut el poso com a exemple d'aquest segon tipus», conclou Vilallonga.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema