Els músics Bob Geldof i Nick Lowe seran dos dels protagonistes de l'Stop War Festibala, una iniciativa antibel·licista que Sant Sebastià 2016 celebrarà per Setmana Santa i que, a més de la música, se servirà d'altres manifestacions artístiques per dir no a les guerres. Els organitzadors d'aquest esdeveniment multidisciplinari van presentar ahir el cartell d'activitats, al qual se sumarà un tercer músic internacional, el nom del qual es donarà a conèixer més endavant, i que tindrà com a colofó ??un concert de Silvio Rodríguez el dia 3 d'abril al velòdrom d'Anoeta.

La del cubà serà una actuació «especial» fora del calendari del festival, que tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 de març al pont de Maria Cristina i espais limítrofs.

L'irlandès Bob Geldof, impulsor del Live Aid, el macroconcert contra la pobresa que al juliol de 1985 va reunir noms com Bob Dylan, U2, Sting, Elton John i Phil Collins, actuarà el dia 26 després del concert del grup guipuscoà Gose.

La cantant i compositora basca Anari sortirà a l'escenari el dia 27 abans que ho faci Nick Lowe, una de les figures més importants del pop britànic. El mateix esquema, de músic o grup local com a teloner de l'internacional, se seguirà en l'obertura el dia 25, encara que caldrà esperar unes setmanes per conèixer les estrelles d'aquesta jornada.

Durant la celebració d'aquest esdeveniment, la ciutat també acollirà una fira de food trucks, per degustar la gastronomia dels països que es troben en conflicte.