Les carreres amb menys sortides professionals

Hi ha determinats estudis universitaris en els que molts pocs dels seus llicenciats aconsegueixen feina relacionada

06.01.2016 | 11:38
Les carreres amb menys sortides professionals
Les carreres amb menys sortides professionals

Menys del 30% dels llicenciats en Antropologia Social i Cultural, Criminologia i Filologia Romànica que han treballat alguna vegada asseguren que els seus estudis els han servit per trobar feina, segons dades de l'INE sobre els universitaris titulats en 2010 i la seva situació laboral a la fi de 2014.

En el pitjor cas -Antropologia Social i Cultural-, tan sols un de cada cinc (22%) afirma que la carrera li ha estat útil per trobar feina.

Per contra, el 100% dels llicenciats en Medicina, el 98% dels enginyers aeronàutics i el 97,9% dels llicenciats en Farmàcia declaren que aquestes titulacions els han estat de profit per accedir al mercat laboral.

De fet, la percepció més positiva sobre aquesta circumstància, per branques de coneixement, es dóna entre els titulats de Ciències de la Salut (92,7%), Enginyeria i Arquitectura (77,3%) i Ciències (71,3%) . I la més negativa correspon als d'Arts i Humanitats (55,5%).

Com a mitjana, el 72% dels que van obtenir el títol el 2010 i han treballat en alguna ocasió des de llavors admeten que el pas per la Universitat els ha valgut per trobar feina, segons la primera Enquesta d'Inserció Laboral de Titulats Universitaris de l'INE (setembre de 2014-febrer de 2015), amb 30.000 entrevistes directes en web i telefòniques, publicada recentment.

Ho asseguren també el 77,3% dels menors de 30 anys; el 71,3% dels que tenen entre 30 i 34 i el 53,6% dels restants.

Per titulacions, únicament el 24,7% dels llicenciats en Criminologia indiquen que la carrera els ha servit per col·locar-se, seguits pels llicenciats en Filologia Romànica (29,7%), graduats en Administració i Direcció d'Empreses (35,7% ), llicenciats en Estudis d'Àsia Oriental (37%), en Humanitats (37,5%) i diplomats en Gestió i Administració Pública (38%).

En la banda oposada, apareixen estudis com els d'enginyer de Telecomunicació (el 97,6% es va ocupar gràcies a la carrera), llicenciat en Odontologia (94,8%), enginyer naval i oceànic (94,1%), a informàtica (93,4%), Industrial (93,2%), diplomat en Infermeria (92,1%) i llicenciat en Biotecnologia (91,2%).

Si s'atén a les estadístiques oficials, les que registren taxes d'atur més alt són les llicenciatures en Filologia Francesa (45,4%) i Àrab (44,5%) i la diplomatura en Navegació Marítima (42,3%).

Les que menys atur tenen són les enginyeries en Automàtica i Electrònica Industrial (0,0%) i en Electrònica (0,6%) i la llicenciatura de Medicina (1,4%).

D'altra banda, 14.666 dels titulats el 2010 van afirmar que no havien treballat des de llavors. D'ells, el 58% buscava feina des de feia més de dos anys; el 9,2%, entre un i dos anys; el 8,9%, menys d'un any; i el 23,8%, no havia buscat des de la graduació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

L'esquelet de la pujada Rei Martí.
Girona viu sobre una catifa d´esquelets romans

Girona viu sobre una catifa d´esquelets romans

El doctor Josep Maria Nolla recorda que els darrers anys s'ha recuperat "una cinquantena" de...

Una exposició evoca Mercè Huerta

Es podrà visitar fins al 30 de desembre

Detinguda al Pakistan la nena afganesa del retrat de «National Geographic»

Detinguda al Pakistan la nena afganesa del retrat de «National Geographic»

Sharbat Gula, que viu en un camp de refugiats, ha estat acusada de suborn i falsedat documental...

El virus de la sida va passar del Carib a Nova York en la dècada dels 70, segons un estudi

El virus de la immunodeficiència humana de tipus 1 (VIH-1), el més comú fora...

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema