El futur tecnològic que s'aproxima permetrà controlar les llums de casa des de l'automòbil i fer la compra des de la porta de la nevera i estarà marcat per objectes cada vegada més intel·ligents i connectats a internet.

Aquests són els invents que van avançar ahir empreses com Ford, Samsung o Bosch a la fira més gran de tecnologia de consum del món, el Consumer Electronics Xou (CES), que se celebra aquesta setmana a Las Vegas (EUA) i atreu a unes 3.600 empreses i més de 150.000 participants de 150 països diferents.

La cita tecnològica constata també l'avanç de la realitat virtual, els drons, els televisors de molta alta definició, els aparells de vestir i la importància de reforçar la seguretat en un món amb més objectes connectats a la web. L'empresa de tecnologia Cisco preveu que a l'any 2020 hi haurà 50.000 milions d'objectes connectats a la xarxa.

Entre els anuncis de la fira tecnològica, destaca l'aliança del fabricant automobilístic Ford amb el gegant del comerç electrònic Amazon per connectar l'automòbil amb la «llar intel·ligent». Aquesta unió farà possible obrir la porta del garatge abans d'arribar a casa i permetria també controlar les llums de la llar, els termòstats, el sistema de seguretat de l'habitatge i altres dispositius des de l'automòbil. «Estem ansiosos per oferir això als consumidors a la fi d'aquest any», va dir el president de Ford, Mark Fields, durant una roda de premsa a Las Vegas.

Ford va anunciar també que l'empresa triplicarà el nombre de vehicles autònoms Ford Fusion Hybrid.

A aquest anunci es va sumar el del fabricador de polseres electròniques per mesurar l'activitat física Fitbit, que va llançar ahir un rellotge intel·ligent que busca competir amb l'Apple Watch però que no va aconseguir convèncer als inversors de Wall Street, que van penalitzar les accions amb una caiguda del 18 %. Per l'altra banda, l'empresa sud-coreana Samsung va acaparar l'atenció amb una nova nevera intel·ligent que inclou una pantalla tàctil des de la qual es pot fer la compra.

La fira de Las Vegas inclourà el debut de dispositius com una dutxa amb capçal intel·ligent que alerta quan s'usa molta aigua o unes sabatilles d'esport connectades a una aplicació que permet controlar la temperatura del peu i lliga els cordons sols.