Després de més de set anys treballant en el més absolut secret en la que serà la seva reaparició discogràfica després de Taràntula, Mónica Naranjo va llançar ahir com a segon avanç en prevenda a Itunes Fin, un dels disset temes de Lubna, que es posarà a la venda el 29 de gener.

Naranjo (Figueres, Girona, 1974) ja ha avançat la portada del disc, en el qual emergeix nua, d'esquena, de l'aigua i un primer tema, Nunca, en el qual, amb un gran semblant amb l'estètica italiana de «maggiorata» que representa Monica Bellucci, explica la història de la lluita d'una mare davant la malaltia del seu fill.

El vídeo de Nunca, estrenat a internet, ha aconseguit més de 3,5 milions de reproduccions en amb prou feines en una setmana, segons la seva discogràfica, Sony Music.

Lubna és el setè àlbum d'estudi de la catalana i, «sens dubte», assegura Sony, «el projecte més ambiciós» de la seva carrera, «una òpera rock» on la música està concebuda per il·lustrar la narració de múltiples històries que s'entrecreuen, com succeeix entre Nunca i Fin.

És, afegeixen, «una obra inclassificable i complexa», plena de passatges instrumentals d'orquestra simfònica i cors que alternen amb cançons en les quals la veu de Naranjo «sobresurt com mai abans».

Lasciatemi qui, Essere uno, Eleo è nato i Mortem Eleonard són alguns dels temes del nou disc en el qual compta amb la col·laboració de Marina Heredia a Bumerang i de Jaime Heredia «El Parrón» a La sombra.