El Museu de les Matemàtiques ocupa el Museu de l'Empordà

Una exposició sobre geometria i ombres xineses ret homenatge a la malaguanyada Helena Cusí

21.01.2016 | 12:40
Presentació de l´exposició al Museu de l´Empordà.

El Museu de les Matemàtiques (MMACA), amb seu a Cornellà de Llobregat, ocuparà del 14 de gener fins al 10 de març el Museu Empordà de Figueres, on portarà part de la seva exposició. El MMACA també tindrà presència a Banyoles, en aquest cas al Museu Darder, del 16 de gener al 28 de març, amb l'exposició Experiències Matemàtiques, les mates ens fan grans.

Les dues exposicions estan principalment adreçades als escolars. en el cas de Figueres, l'exposició està dedicada a l'Helena Cusí, membre del MMACA i de Jugamat, que va morir el passat 21 de setembre del 2015.

Els organitzadors de l'exposició, que van oferir ahir una roda de premsa de presentació a Figueres, van explicar que, amb la seva empenta, il·lusió i vitalitat, Helena Cusí va promoure el trasllat d'aquesta exposició temporalment a Figueres.
«L'Helena, amb el seu permanent somriure, sempre deia que les matemàtiques eren apassionants i que era un delicte que només existissin dins l'aula». Deia: «Les matemàtiques han de ser vivencials, i tothom les ha de poder tocar», expliquen els responsables de l'exposició, en un comunicat difós ahir.

Amb aquest esperit arrenca aquesta iniciativa que pretén traslladar les matemàtiques de l'aula al carrer.
A Figueres s'exposarà un nou mòdul, idea d'Helena Cusí, de geometria i ombres xineses.
L'exposició està destinada principalment a alumnes de secundària i batxillerat, però també podran visitar-la alumnes de cicle superior d'educació primària.

La inauguració oficial serà el dijous 14 de gener al museu de l'Empordà a les cinc de la tarda i seguirà a dos quarts de set amb una actuació d'en Dani Jiménez al Teatre Jardí, amb el títol de Des de Pitàgores fins a Turing. Euclides, Pitàgores, Riemann, Euler, Gauss, Newton, Leibniz. Durant els dies que hi hagi l'exposició a la ciutat es duran a terme diferents tallers, exposicions i xerrades per tal de complementar l'exposició.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema