el repte de la història

14.01.2016 | 07:18
el repte de la història
el repte de la història

Aviat es desmuntaran els pessebres. Convé endreçar-los bé. Perquè s'endreça la història del nostre Poble. Una història amb unes arrels que expressen els fets i la fe, i sobre aquest esquema de veritat hi brolla la vida de cada dia; la rentadora i el pagès que rega el seu hort i el ramat que torna a cleda i el llenyetaire que apilona les rabasses i el riu de plata glaçat. I enmig de tot això, s'hi dibuixa una altra veritat suprema, la d'un Nen que és Déu, Déu vertader, que ensenya sense dir res, només fent-se present, perquè estima, perquè ens estima, perquè t'estima.
I això ho diu a tothom i aquesta veritat empapa la teva vida, per damunt del riu de plata del pessebre, ens dicta la seva lliçó d'amor: estimo la pobresa - ens diu- , el cor desprès, les incomoditats i el sofriment que suposa viure estimant ; estimo la Voluntat del Pare apassionadament, i barrejo l'alegria de viure i la creu sota mil formes, i una pau activa i fecunda com la de la meva Mare, que es diu Maria i el que em fa de pare, que és el pal de paller de tot desig de santedat, i que es diu Josep, un artesà de primera, que no fa miracles per guanyar el pa per a tots tres. Només treballa i prega i treballa pregant i prega treballant. I és el que ha dirigit, mogut per l'Esperit Sant, cap al Sud, cap a Egipte, fa dos mil anys, aquesta emigració que ha travessat els segles i que ara, com un pelegrinatge del dolor, envaeix Europa amb el clam de la seva desolació, com Jo mateix a les voreres del Nil, sense assegurances, sense feina, sense pa, en els braços forts i tendres de la meva i de la teva Mare.
Jo sabia, ens diu el Nen, que el món està sembrat d'Herodes, de les seves gelosies i del seu afany de poder sense afany de servir, sense por d'embrutir-se les mans de sang innocent. En el segle XXl, el meu representant a la Terra, el Papa Francesc, us explicarà totes aquestes coses. Us obrirà els ulls sobre totes les «perifèries», i farà néixer en el cor de qui ho vulgui la convicció que en el primer Nadal la Misericòrdia va néixer en un estable. I no se'n tornarà mai més.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

The Toy Dolls
L´In-somni de Girona anuncia The Toy Dolls, Gringo Star i Crim

L´In-somni de Girona anuncia The Toy Dolls, Gringo Star i Crim

El festival internacional de música avança els primers noms i posa a la venda les entrades per al...

Un figuerenc contra els nazis

Un figuerenc contra els nazis

La revista "Sàpiens" desvela la fascinant història del desconegut heroi de la Segona Guerra Mundial

Espanya tindrà un nou restaurant amb tres estrelles Michelin

Espanya tindrà un nou restaurant amb tres estrelles Michelin

A més, la guia d'aquest any donarà a "molts" establiments les dos estrelles i a "moltíssims" una

La UdG oferirà un grau en Creació de Moda únic a l´Estat

La UdG oferirà un grau en Creació de Moda únic a l´Estat

Els estudis arrencaran a partir del curs 2019-2020 i s'oferiran a través d'un centre adscrit al...

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema