el repte de la història

14.01.2016 | 07:18
el repte de la història

Aviat es desmuntaran els pessebres. Convé endreçar-los bé. Perquè s'endreça la història del nostre Poble. Una història amb unes arrels que expressen els fets i la fe, i sobre aquest esquema de veritat hi brolla la vida de cada dia; la rentadora i el pagès que rega el seu hort i el ramat que torna a cleda i el llenyetaire que apilona les rabasses i el riu de plata glaçat. I enmig de tot això, s'hi dibuixa una altra veritat suprema, la d'un Nen que és Déu, Déu vertader, que ensenya sense dir res, només fent-se present, perquè estima, perquè ens estima, perquè t'estima.
I això ho diu a tothom i aquesta veritat empapa la teva vida, per damunt del riu de plata del pessebre, ens dicta la seva lliçó d'amor: estimo la pobresa - ens diu- , el cor desprès, les incomoditats i el sofriment que suposa viure estimant ; estimo la Voluntat del Pare apassionadament, i barrejo l'alegria de viure i la creu sota mil formes, i una pau activa i fecunda com la de la meva Mare, que es diu Maria i el que em fa de pare, que és el pal de paller de tot desig de santedat, i que es diu Josep, un artesà de primera, que no fa miracles per guanyar el pa per a tots tres. Només treballa i prega i treballa pregant i prega treballant. I és el que ha dirigit, mogut per l'Esperit Sant, cap al Sud, cap a Egipte, fa dos mil anys, aquesta emigració que ha travessat els segles i que ara, com un pelegrinatge del dolor, envaeix Europa amb el clam de la seva desolació, com Jo mateix a les voreres del Nil, sense assegurances, sense feina, sense pa, en els braços forts i tendres de la meva i de la teva Mare.
Jo sabia, ens diu el Nen, que el món està sembrat d'Herodes, de les seves gelosies i del seu afany de poder sense afany de servir, sense por d'embrutir-se les mans de sang innocent. En el segle XXl, el meu representant a la Terra, el Papa Francesc, us explicarà totes aquestes coses. Us obrirà els ulls sobre totes les «perifèries», i farà néixer en el cor de qui ho vulgui la convicció que en el primer Nadal la Misericòrdia va néixer en un estable. I no se'n tornarà mai més.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema