El cantant britànic David Bowie ha mort aquest diumenge als 69 anys, envoltat per la seva família després d'una dura lluita de 18 mesos contra el càncer, tal com informa el seu compte oficial de Facebook.

David Robert Jones (Brixton, Londres; 8 gener 1947) més conegut pel seu nom artístic David Bowie deixa un important llegat com a músic i compositor, encara que també va exercir d'actor, productor discogràfic i arranjador. Figura important de la música popular durant més de cinc dècades, Bowie va ser considerat un innovador, en particular pels seus treballs de la dècada de 1970 i per la seva peculiar veu, a més de la profunditat intel·lectual de la seva obra.

Bowie acabava de publicar 'Blackstar'

L'artista britànic David Bowie va publicar divendres passat el seu nou disc, titulat 'Blackstar', la data de llançament coincidia amb el seu 69º aniversari.

En 2013, David Bowie va triar també el dia del seu aniversari per llançar la seva fins ara últim disc, 'The Next Day', publicat una dècada després del seu anterior treball ('Reality'), amb el qual va realitzar la seva última gira fins a l'actualitat .

Es tracta del disc número 25 en la seva llarga trajectòria discogràfica, que va començar el 1970 amb la publicació del seu primer àlbum homònim i va continuar amb 'Space Oddity' (1969), 'The Man Who Sold the World' (1970), 'Hunky Dory '(1971),' The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars '(1972) i' Aladdin Sane '(1973).

Altres dels seus èxits són la coneguda 'Trilogia de Berlín', una sèrie d'àlbums de David Bowie gravats en col·laboració amb Brian Eno en la dècada de 1970 ('Low', 'Heroes' i 'Lodger').