El Museu Darder celebra el centenari a l'espera d'una nova museïtzació el 2017

L'espai tornarà a obrir portes entre setmana

14.01.2016 | 07:18
Jordi Bosch, regidor de Cultura, i Lluís Figueras, director del Darder.

El Museu Darder de Banyoles, un dels més antics de les comarques gironines, celebra aquest 2016 el seu centenari. I ho fa tornant a obrir portes entre setmana, una visita que es va deixar d'oferir ara fa cinc anys en compliment d'un pla de sanejament de l'Ajuntament per corregir l'endeutament del consistori.

Els actes es concentraran sobretot durant el segon semestre de l'any, donat que el museu va obrir portes l'octubre del 1916, i també s'ha avançat que la ciutat tindrà un «gegantó» amb la imatge del seu fundador, Francesc Darder.

Aquest espai municipal es va reconvertir en Museu Darder Espai d'Interpretació de l'Estany quan va reobrir l'any 2007 després de ser remodelat i incorporant una part dedicada a explicar el fenomen hidrogeològic de la conca lacustre de l'Estany de Banyoles.

Ara l'Ajuntament ha encarregat la redacció d'un avantprojecte de museïtzació que es desenvoluparà el 2017. Aquest document permetrà decidir, entre altres coses, si es fa esment al boiximà dissecat que va ser retirat després d'una gran polèmica.

El Museu Darder es va inaugurar el 22 d'octubre del 1916, després que el barceloní Francesc Darder donés a la ciutat les col·leccions d'història natural. En aquella època a la demarcació només hi havia dos museus més.

El director de Museus de Banyoles, Lluís Figueras, va considerar ahir «una fita molt important» que el Darder torni a obrir portes entre setmana.
El museu acollirà una exposició sobre matemàtiques que ja té un miler d'estudiants inscrits i ha despertat gran expectació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema