El sanguinari atemptat contra la revista humorística Charlie Hebdo del gener d'ara fa un any han motivat moltes mostres de condemna i solidaritat arreu del món. L'artista Michèle Vert-Nibet, alcaldessa durant anys de la localitat nordcatalana d'El Pertús, ha elaborat a Olot un «arbre que somriu» que l'artista vol exhibir a la galeria Arcadi Calzada abans d'iniciar una itinerància per París, Pequín i Nova York.

«Quan van have-hi els atemptats a París vaig estar a punt d'abandonar, perquè em preguntava si era oportú presentar somriures en ple drama, però finalment he decidit que he de continuar. No ens podem deixar intimidar per totes aquestes coses i cal insistir en el sentit positiu de la vida i respondre la barbàrie amb la civilització i la bondat», ha explicat Vert-Nibet al Diari de Girona.

La seva resposta és un arbre roig de 2,5 metres d'alçada elaborat al taller de l'empresa olotina Art Cristià, on «encara hi ha els millors experts en motllos», diu l'artista. Un arbre amb les seves branques de les quals, per comptes de fulles, pengen somriures, perquè crec que en aquests temps tan complicats «cal una mica de dolçor», raona.

En agraïment a la ciutat, l'artista exposarà l'arbre el dia 16 a la galeria Arcadi Calzada. Posteriorment, l'obra, que s'acompanya de música d'Alexandre Vert, s'exposarà a l'Art-Concorde galeria de París, en una fira d'art de Pequín i a la Jadite Gallery de Nova York.