Transmetre les millors obres del West End londinenc a les audiències i aficionats al teatre d'arreu del món. Amb aquest objectiu, el ?Royal Theatre de Londres va engegar fa 5 anys l'experiència National Theatre Live, que ara arribarà a Girona, i que consisteix en la retransmissió en directe d'una selecció d'obres universals posades en escena per alguns dels millors directors del món i amb actors de reconegut prestigi.

Per primera vegada, el cinema Truffaut de Girona entrarà en el circuit d'exhibició a través de la iniciativa conjunta amb el Festival Temporada Alta.

La temporada 2016 del National Theatre Live es composa de sis obres que s'emeten de forma sincronitzada a tots els cinemes integrats en la xarxa, i que es desenvolupa de gener a maig.

La inauguració de la temporada serà el proper dijous 28 de gener (20h) amb la versió que Lyndsey Turner ha dirigit del Hamlet de William Shakespeare, amb Benedict Cumberbatch en el paper del príncep de Dinamarca i el gran Ciaran Hinds com a Poloni.

El dijous 18 de febrer arribarà la particular i aclamada recreació que Sally Cookson ha fet de Jane Eyre, la gran novel·la victoriana de Charlotte Brönte, que va debutar al Bristol Old Vic i que ara arriba al Royal National Theatre.

El 17 de març, el Truffaut gaudirà de la versió que el director i guionista Christopher Hampton ha fet de l'obra de Choderlos de Laclos Les amistats perilloses, amb Dominic West com a vescomte de Valmont i Janet McTeer com a marquesa de Merteuil.

El mes d'abril coincidint amb l'efemèride del 23 d'abril dels 400 anys de la seva mort, serà el mes Shakespeare, amb dues de les seves obres fonamentals: la tragèdia Coriolà (14 d'abril), una de les últimes obres que va escriure el gran dramaturg anglès sobre el famós general romà desterrat que interpreta Tom Hiddelston, i la comèdia Al vostre gust (28 d'abril), amb una lluminosa i brillant posada en escena de Polly Findlay.

Hellen Mirren

L'última obra de la temporada arribarà el 12 maig: The audience, amb la gran Helen Mirren que recupera el paper de la reina Isabel II amb el que va guanyar l'Oscar per The queen, i dirigida per Stephen Daldry.

Totes les sessions seran en versió original en anglès subtitulades en castellà, per la qual cosa les obres es retransmeten amb un lleuger diferit, suficient per haver pogut incorporar-hi el subtitulat.

L'entrada general a cada funció costarà 10 euros, i la reduïda, 9 euros. S'oferiran abonaments per les 6 funcions a un preu de 48 euros.

La venda anticipada d'entrades es farà pels canals telemàtics del Festival Temporada Alta.

La cadena de cinemes Yelmo va tenir la iniciativa pionera d'iniciar aquestes projeccions a l'Estat espanyol, que ara arriben al Truffaut amb «una exquisida qualitat tècnica i artística».