L'actor britànic Alan Rickman, una de les figures més importants del cinema del Regne Unit, va morir als 69 anys a causa d'un càncer. Rickman va treballar l'any 2005 a Girona en el rodatge d'El Perfum, ja que tenia un paper destacat en l'adaptació de la novel·la de Patrick Süskind.

Rickman és considerat un dels actors del cinema i el teatre més versàtils del Regne Unit i famós en els últims temps per interpretar el professor Severus Snape en les pel·lícules de les aventures del nen mag Harry Potter.

Reconegut per la seva veu profunda, l'actor va saltar a la fama el l'àmbit internacional en 1988 en interpretar Hans Gruber a Die Hard (Jungla de cristall). Ha mort mesos abans de l'estrena de la seva nova pel·lícula, Eye in the sky, un thriller en el qual ha treballat al costat dels actors Helen Mirren i Aaron Paul.

Nascut el 21 de febrer de 1946 al barri londinenc de Hammersmith, Rickman és conegut per treballs notables en pel·lícules com Sentit i sensibilitat (1995) o Truly Madly Deeply (1990). En teatre va saltar a la fama amb Les amistats perilloses, una novel·la de Pierre Choderlos de Laclos, adaptada per Christopher Hampton i dirigida per Howard Davies. També va ser membre de la Royal Shakespeare Company, en la qual va interpretar grans papers.