Un total de 78 autors amb 71 treballs opten a la 7a edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, promoguts per la Diputació de Girona i la demarcació gironina del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Es tracta de deu autors més que l'any passat tot i que ha disminuït el nombre d'obres presentades. La categoria que ha registrat més participació ha estat, com és habitual, la dedicada a la millor fotografia publicada que ha rebut 28 treballs de vuit autors diferents, seguida del premi al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa amb 23 propostes i 15 participants. Pel que fa al premi Miquel Diumé, dedicat al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio, s'han presentat sis treballs realitzats per 23 persones. L'acte de lliurament d'aquests premis es farà el proper dijous 25 de febrer a les vuit del vespre a l'Auditori de Girona.

Des de l'organització assenyalen que malgrat la petita davallada de treballs respecte l'edició anterior on van presentar-se un total de 83 obres, aquest any ha tornat a augmentar la xifra de participants. Els impulsors assenyalen que en els darrers anys s'ha notat que cada cop creix més la tendència a presentar treballs de molta qualitat realitzats per equips amplis de persones especialitzades en diferents àmbits. D'altra banda, tot i que el nombre de propostes ha disminuït, sí que ha augmentat el nombre d'autors que hi participen, deu més que l'any passat.

En la categoria de millor iniciativa de comunicació institucional s'han presentat cinc obres - a diferència de l'any passat que només n'hi va haver una- mentre que el guardó a millor treball informatiu o divulgatiu en televisió compta amb quatre propostes presentades per deu aspirants.

En l'apartat que premia la millor informació digital hi ha tres treballs elaborats per vuit persones i pel que fa al millor projecte sobre comunicació periodística només s'hi han presentat dos obres de quatre autors.

Els guardons, promoguts per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, tenen com objectiu, d'una banda, reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i, de l'altra, fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic en qualsevol format, àmbit i estructura.

Els guardons es divideixen en set categories que van des dels projectes sobre comunicació periodística, premsa escrita, ràdio, televisió, fotoperiodisme fins a comunicació institucional i informació digital. Cada premi està dotat amb 1.000 euros a excepció del millor projecte de comunicació periodística que té una dotació de 2.000 euros.

D'altra banda, per donar més visibilitat a aquests premis i amb la voluntat de potenciar-los i implicar-hi la societat gironina, la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes estan preparant la Quarta Setmana dels Rahola que es farà abans de l'acte de lliurament dels guardons i que comptarà amb diversos actes públics que estaran relacionats directament amb el món de la comunicació i amb la figura del periodista, escriptor, historiador i polític Carles Rahola que va morir afusellat el 15 de març de 1939. Una sèrie d'actes que es donaran a conèixer més endavant.

L'entrega oficial dels guardons es realitzarà el proper dijous 25 de febrer a les vuit del vespre a l'Auditori de Girona i comptarà amb la presència de la majoria dels participants i amb una extensa representació del món periodístic i cultural gironí.