Segueixo la reflexió del diumenge passat amb la intenció d'oferir als pares algunes indicacions per tenir presents en l'educació cristiana dels seus fills.

Si fins als set anys em centrava sobretot en la família, ara cal pensar també en l'escola i la parròquia.

Els set anys és l'edat en què, segons la normativa diocesana, els petits han de començar la catequesi o el procés catequètic a les parròquies o centres. En acabar el segon any podran començar a participar d l'Eucaristia, la primera comunió. Pero després el procés d'educació continua amb la catequesi de seguiment, de professió de fe, de preparació a la Confirmació i de després de rebre el sagrament de la Confirmació.

La primera constatació és que, actualment, els pares d'infants que han estat batejats de petits no pensen en la catequesi ni en la iniciació cristiana.

L'altre problema o repte és que, després de rebre la primera comunió, molts infants no continuen el procés catequètic de formació, i -diguem-ho clar- els pares potser tampoc no en veuen la necessitat. Per això la qüestió és si per a la veritable formació cal continuar la catequesi. Alhora cal tenir ben present la importància de les classes de religió que s'ofereixen a les escoles. Catequesi i classe de religió es complementen i sumen en el procés educatiu.

Proposo que hi pensem, tot valorant què convé més als infants en el seu procés educatiu.

-Quina és la finalitat de la catequesi? Conèixer Jesucrist per estimar-lo i seguir-lo. Seguir-lo és el matix que viure en cristià.

-Conèixer no és només descobrir qui era, què va fer... sinó entrar-hi en relació personal, que porta a l'admiració, a l'estimació, a creure-hi i a assumir el que ens ofereix i proposa.

-Cal tenir clara quina és la proposta de Jesús per a la vida. Cal adonar-se que la manca de formació religiosa -cristiana- no els arà cap bé per assumir decisions importants en la seva vida. No tindran uns fonaments que els ajudin a ser més lliures per decidir; desconeixeran les arrels i els perquès d'unes actituds i valors;?tampoc no tentendran molts aspectes de la nostra cultura, i no tindran la possibilitat d'assaborir l'experiència de Déu. [...](extret del Full Parroquial d'aquesta setmana).