carta setmanal

batejats! i després, què? (ii)

18.01.2016 | 07:04
batejats! i després, què? (ii)

Segueixo la reflexió del diumenge passat amb la intenció d'oferir als pares algunes indicacions per tenir presents en l'educació cristiana dels seus fills.
Si fins als set anys em centrava sobretot en la família, ara cal pensar també en l'escola i la parròquia.
Els set anys és l'edat en què, segons la normativa diocesana, els petits han de començar la catequesi o el procés catequètic a les parròquies o centres. En acabar el segon any podran començar a participar d l'Eucaristia, la primera comunió. Pero després el procés d'educació continua amb la catequesi de seguiment, de professió de fe, de preparació a la Confirmació i de després de rebre el sagrament de la Confirmació.
La primera constatació és que, actualment, els pares d'infants que han estat batejats de petits no pensen en la catequesi ni en la iniciació cristiana.
L'altre problema o repte és que, després de rebre la primera comunió, molts infants no continuen el procés catequètic de formació, i -diguem-ho clar- els pares potser tampoc no en veuen la necessitat. Per això la qüestió és si per a la veritable formació cal continuar la catequesi. Alhora cal tenir ben present la importància de les classes de religió que s'ofereixen a les escoles. Catequesi i classe de religió es complementen i sumen en el procés educatiu.
Proposo que hi pensem, tot valorant què convé més als infants en el seu procés educatiu.
-Quina és la finalitat de la catequesi? Conèixer Jesucrist per estimar-lo i seguir-lo. Seguir-lo és el matix que viure en cristià.
-Conèixer no és només descobrir qui era, què va fer... sinó entrar-hi en relació personal, que porta a l'admiració, a l'estimació, a creure-hi i a assumir el que ens ofereix i proposa.
-Cal tenir clara quina és la proposta de Jesús per a la vida. Cal adonar-se que la manca de formació religiosa -cristiana- no els arà cap bé per assumir decisions importants en la seva vida. No tindran uns fonaments que els ajudin a ser més lliures per decidir; desconeixeran les arrels i els perquès d'unes actituds i valors;?tampoc no tentendran molts aspectes de la nostra cultura, i no tindran la possibilitat d'assaborir l'experiència de Déu. [...](extret del Full Parroquial d'aquesta setmana).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

El baríton alemany Benjamin Appl inaugura a Girona el festival Nits de Clàssica

El baríton alemany Benjamin Appl inaugura a Girona el festival Nits de Clàssica

Un dels millors especialistes en lieder interpretarà "La bella molinera" al monestir de Sant Daniel

Els gironins Pulpopop cremen Trump, Rajoy i Merkel

Els gironins Pulpopop cremen Trump, Rajoy i Merkel

Mira el nou videoclip d''En Horse', un dels temes del seu darrer disc

Carla Simon: "M´agrada que l´espectador hagi d´anar descobrint les pistes"

Carla Simon: "M´agrada que l´espectador hagi d´anar descobrint les pistes"

La jove realitzadora estrena divendres la premiada pel·lícula "Estiu 1993", rodada a la Garrotxa

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema