La Direcció General d'Afers Religiosos ha publicat una Guia per al respecte a la diversitat de creences a la via pública, amb la voluntat que es converteixi en un instrument de referència per als ajuntaments a l'hora d'abordar les demandes que formulen entitats religioses a l'hora de dur a terme activitats a la via pública o en equipaments municipals.

El volum està basat en un material previ editat l'any 2013 per l'Observatorio del Pluralismo Religioso en España. Tanmateix, no es tracta només d'una simple traducció del text original, ja que incopora les especificats i la normativa pròpia de la legislació catalana.

La Generalitat explica que no hi ha cap precepte legal que impedeixi dur a terme activitats religioses a la via pública o en equipaments públics. Tot i això, les administracions han de seguir uns criteris clars a l'hora de donar les autoritzacions, i sovint els ajuntaments tenen alguns dubtes. La guia aborda, entre altres aspectes, quin és el marc normatiu legal, si s'han de cobrar o no taxes, quina ha de ser la retolació dels llocs de culte i quines són les normatives referents a l'impacte acústic.

Aquesta és la quarta guia sobre qüestions religioses que ha editat la Generalitat en els darrers mesos, ja que anteriorment se n'han publicat sobre el respecte a la diversitat religiosa en centres penitenciaris, sanitaris i educatius.