Artista de gran valor que va ajudar a la descoberta de la Girona antiga

19.01.2016 | 07:20

La mort del pintor sidre Vicens ahir als 97 anys ha colpejat l'àmbit cultural i polític gironí. Per a molts artistes ha estat un referent en qui emmirallar-se. És el cas del pintor de l'Escala Lluís Roura, segons el qual s'ha "perdut un gran artista gironí i català". Roura estava al cas del delicat estat de salut en el qual es trobava Isidre Vicens després que el truqués fa uns dies Anna Pasqual, l'esposa de l'artista. L'origen d'aquesta trucada era, però, per agrair a Roura la carta publicada al Diari de Girona a finals de desembre en la qual l'artista escalenc preguntava a la Diputació de Girona i a l'Ajuntament "quan es farà un homenatge a Isidre Vicens?". Tot i la seva mort, Roura està segur que tindrà el reconeixement que es mereix en llocs com el pròxim nou museu d'art modern i contemporani de Girona.

En aquella trucada, Anna Pasqual va explicar a Roura el desig que a la plaça dels Lledoners de Girona, on Isidre Vicens hi passava hores llegint i parlant, s'hi col·loqui una placa en honor al pintor.

Sobre la seva obra, el pintor de l'Escala en destaca els paisatges de vinyes de Vilajuïga. "Un paisatge sec i àrid que em recorda, en certa manera, a l'escola castellana més que a les pintures d'artistes catalans", va explicar afegint que la seva "no era una obra exuberant, sinó que era una pintura molt humil i feta d'amor i silenci".

El poeta gironí Josep Tarrés també es va sumar al dol, recordant a Isidre Vicens com "un dels artistes que des de l'avantguarda cultural va contribuir a la descoberta de la Girona antiga" i com "un artista amb una obra de gran valor, catalanista insubornable i persona d'una qualitat humana indiscutible".

En l'àmbit polític, tant Esquerra Repulicana com la CUP-Crida per Girona van fer una piulada en els seus respectius comptes de Twitter afegint-se al dol per la mort d'Isidre Vicens. El regidor gironí cupaire Lluc Salellas va escriure al seu compte personal: "Avui Girona torna a estar trista. Ha mort l'artista republicà, catalanista i llibertari Isidre Vicens als 97 anys". El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ahir no havia fet cap comentari sobre Vicens a Twitter. Però en el seu blog personal encara hi apareix una publicació del febrer del 2008 en ocasió del norantè aniversari d'Isidre Vicens. Allà, Puigdemont exposava la seva confiança que "la memòria que sumen ell i la seva dona se servi, perquè és part de la memòria de Girona".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema