Un dels llibres culinaris més venuts durant les festes de Nadal ha estat Receptes 3, el nou recull de receptes de la professora de cuina gironina Nuri Lladó. En total, 90 receptes dividides en diferents àmbits: amanides, aperitius, arròs, bacallà, carn, pasta, peix, plats calents, plats freds, postres i un parell de consells per a les preparacions prèvies.

El llibre s'incorpora a la col·lecció Cuina per tothom,on s'aglutina part de l'obra monogràfica de l'autora: Receptes 1, Receptes 2 i Nuri Lladó Thermomix. El tret característic d'aquest nou volum, que es va posar a la venda durant les festes de Nadal, és la incorporació d'imatges. "Totes les fotografies que apareixen al llibre són plats elaborats durant els cursos de cuina que imparteixo. No són imatges d'estudi sinó fetes als cursets", recalca Lladó.

Des del 1985 que la gironina imparteix classes de cuina en diferents municipis. L'any 2000 va inaugurar a Girona l'Aula de Cuina que porta el seu nom, per tal de continuar desenvolupant la seva tasca docent en aquest complex món de la cuina.

Lladó alterna les classes de cuina amb la publicació de llibres en els quals l'autora-editora ofereix als seus seguidors una cuina sana, saborosa i fàcil de fer, per gaudir-ne tant en el dia a dia com a les festes més entranyables. "Hem creat una petita editorial gironina que en llibres de cuina tenim un fons editorial important, que ha fet possible crear una col·lecció de temàtica de cuina que anomenem i donem a conèixer com a Cuina per a tothom", explica Lladó.

Els trets que més caracteritzen les seves receptes són la seva facilitat en dur-les a terme. "Són receptes que estan a l'abast de tothom, amb les quals he experimentat a les classes de cuina i que per tant són receptes que funcionen", explica Lladó.

La professora de cuina es mostra molt sorpresa per la confiança que la gent ha dipositat en ella comprant els seus llibres. "Si he tret aquest tercer llibre de receptes és gràcies a la bona rebuda que van tenir els altres dos exemplars", comenta. En aquesta ocasió, el llançament del nou llibre de receptes es va fer acompanyat d'una campanya de publicitat a través de les xarxes socials. "Al·lucino mandarines de la quantitat de gent que via Facebook em demanen a quines llibreries poden trobar Receptes 3", explica Lladó.

En la presentació del llibre, Jordi Bosch parla sobre la trobada a El Celler amb l'autora Nuri Lladó i Joan Roca, tot prenent un cafè. Els dos cuiners es coneixen des de fa molts anys. Roca sovintejava l'Aula de Cuina dirigida per Lladó per impartir alguns cursets, de la mateixa manera que va ser professor a l'Escola d'Hostaleria de Girona.

En total són unes 3.000 receptes les que ha escrit Nuri Lladó. La professora de cuina confesa que la cuina no ha canviat, sinó que s'està tornant "més tradicional", l'únic que ha canviat, segons ella, són les tècniques de cocció. "Cuinar és com jugar a escacs, tu sempre comptes amb les mateixes peces (ingredients), però pots moure-les de diferents maneres per guanyar".