Els Roca esdevenen nous ambaixadors contra la fam i la pobresa de l'ONU

Els tres germans gironins van rebre, a la seu de l'organització a Nova York, l'encàrrec de defensar i promoure la seguretat en l'alimentació

20.01.2016 | 07:13
Jordi, Joan i Josep, davant la seu central de l´ONU a Nova York.

Els germans Roca són des d'ahir dilluns Ambaixadors de Bona Voluntat per al Programa per al Desenvolupament de l'ONU (PNUD). Aquesta institució s'ha fixat en els artífexs del millor restaurant del món perquè defensen els productors locals, usen pràctiques alimentàries que protegeixen el medi ambient i perquè promouen una dieta saludable. Els germans Joan, Josep i Jordi s'han unit al Programa per recolzar i promocionar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per l'organització.

El fet de ser nomenats Ambaixadors de Bona Voluntat vol dir que es comprometen a aportar la seva experiència i la seva opinió per defensar i promoure aspectes com la seguretat en l'alimentació, les pràctiques de producció alimentària que millorin l'accés a aliments nutritius, la protecció del medi ambient i la creació de llocs de treball. La seva missió també serà la d'aconsellar la institució per millorar les pràctiques de la indústria alimentària per tal que sigui més respectuosa amb el medi ambient i contribueixi a crear ocupació.

Els tres germans gironins van assistir ahir a l'acte de nomenament a la seu de l'ONU a Nova York, on es van mostrar contents per l'encàrrec i es van comprometre a dur-lo a terme. "És un honor per a nosaltres treballar en aquest programa per poder avançar perquè en el futur tothom tingui accés a un menjar saludable i de qualitat", va destacar el sommelier d'El Celler de Can Roca, Josep Roca. Per la seva banda, el xef del restaurant, Joan Roca, va assegurar que una alimentació saludable i nutritiva "contribueix a crear prosperitat". "Hem d'assegurar una cadena empresarial alimentària que sigui mediambientalment sostenible, socialment justa i econòmicament inclusiva, que asseguri l'accés al menjar per a tothom", va remarcar.

El petit dels germans i responsable de la part dolça, Jordi Roca, va assegurar que la cuina pot ser un "motor de canvi social" i, en aquest sentit, va defensar que l'alimentació va més enllà de la seva dimensió nutritiva perquè engloba tots els actors socials responsables del benestar: medi ambient, societat, economia i ocupació. "Prendre consciència del que mengem, de la importància de les nostres eleccions alimentàries, pot ajudar a impulsar l'engranatge del canvi", va assenyalar.

Entre Banderas i Zidane

Els responsables del programa van defensar l'elecció dels germans Roca com a Ambaixadors de Bona Voluntat, un reconeixement que també han rebut altres figures internacionals com l'actor Antonio Banderas, els futbolistes Ronaldo, Iker Casillas o Zinédine Zidane, entre d'altres. Els Roca són, però, els primers ambaixadors que provenen del món de la cuina. Segons defensa l'agència de l'ONU per al desenvolupament, els Roca són coneguts per "emfatitzar" la importància de cultivar i consumir productes de proximitat que hagin crescut d'una manera respectuosa amb el medi ambient. Segons van destacar, també han tingut en compte que defensen una cuina tradicional i saludable.

"Són els primers Ambaixadors de Bona Voluntat del PNUD que s'han nomenat després de l'inici de la nova agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, que guiarà la nostra feina fins aconseguir l'eradicació de la fam, l'atur, la desigualtat i el canvi climàtic", va assenyalar Tegegnework Gettu, del PNUD. També va explicar que la seva funció serà aportar la seva "visió, experiència i creativitat" per recolzar la missió.

El menjar és un component central en l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible. Per això, des del PNUD encarregaran també als tres germans que aportin idees per millorar les pràctiques de producció, distribució i consum d'aliments per, entre d'altres, reduir el malbaratament d'aliments. "Si bé la sostenibilitat no és un sector que s'associï immediatament amb els grans xefs, els germans Roca seran uns impulsors importants del canvi en l'àmbit de la seguretat alimentària", va remarcar la directora del Fons ODS, Paloma Durán.

Segons va explicar, la voluntat que captar idees dels tres germans per aconseguir millorar la innovació i el creixement econòmic a través de l'alimentació. Un altre dels arguments per escollir els germans Roca és que, segons remarca la institució, dediquen part del seu temps a "conscienciar sobre temes crucials relacionats amb la seguretat alimentària i la nutrició".

"És fonamental que el món comenci a prioritzar els aliments, la salut i el medi ambient", va dir el xef Joan Roca, que considera que la seguretat alimentària passa perquè "les comunitats locals aprenguin a protegir els seus cultius locals i tradicions culinàries".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema