Temporada Alta estrena subseu a Lima i complementa Buenos Aires i Montevideo

Les companyies Baró d'Evel, Ivan Benet i David Espinosa creuen l'Atlàntic i s'abracen amb la creació llatinoamericana

21.01.2016 | 07:20
David Espinosa desembarcarà a l´Amèrica Llatina amb el seu teatre lil·liputenc.

Temporada Alta torna a creuar l'Atlàntic. La quarta edició del festival a l'Amèrica Llatina, que estrena subseu a Lima, portarà als escenaris del continent tres produccions catalanes de teatre de text i creació contemporània. Baro d'Evel hi preestrenarà El vacío del otro, el seu nou muntatge de dansa i circ; Ivan Benet hi portarà per primer cop la versió castellana del seu Informe para una academia, i David Espinosa hi desembarcarà amb el seu teatre lil·liputenc de Mi gran obra (un proyecto ambicioso).

Entre el 29 de gener i el 18 de febrer els espectacles es veuran a les capitals d'Argentina, Uruguai i el Perú, en una edició del festival que, per primer cop, s'obrirà també a la creació de l'Amèrica Llatina.

Així, a mes de les tres produccions catalanes, una nova edició del Torneig de Dramatúrgia Transatlàntic, i el curtmetratge de The ONE project, hi haurà cinc espectacles de Mèxic, Xile, Uruguai, el Perú i l'Argentina.

Temporada Alta a l'Amèrica Llatina té l'objectiu de convertir-se en trampolí i plataforma de promoció de la dramatúrgia catalana a l'altra banda de l'oceà. La iniciativa arriba avalada per les xifres de públic i espectacles que s'han pogut veure en edicions anteriors. Han estat disset artistes i obres catalanes, que han atret prop de 8.200 espectadors, unes xifres que es poden ampliar amb la incorporació de Lima.

Els tres creadors Baró d'Evel, Ivan Benet i David Espinosa, que actuaran entre el 29 de gener i el 18 de febrer, fins ara no havien actuat mai a l'Amèrica Llatina.

Les tres propostes recorreran els escenaris de Timbre4 a Buenos Aires, la Sala Verdi i el Centro Cultural de España de Montevideo i per primer cop el teatre de l'Aliança Francesa de Lima.

Però el Temporada Alta a l'Amèrica Llatina no acaba aquí. Als tres països també s'hi projectarà el curtmetratge The missing part, dirigit i protagonitzat per Baro d'Evel, que és el primer capítol de The ONE project, la iniciativa que uneix món teatral i cinematogràfic impulsada pel Temporada Alta, l'Arts Santa Mónica i la productora Nanouk Films.

A Buenos Aires també s'hi celebrarà la quarta edició del Torneig de Dramatúrgia Transatlàntic, que tindrà com a representants catalans Clàudia Cedó i Ramon Madaula (guanyadora i finalista, respectivament, de l'edició 2015 a Girona). S'enfrontaran a dos actors argentins escollits pel dramaturg Mauricio Kartun: Leandro Airaldo i Patricia Suárez.

Per primer cop, la programació catalana es complementarà amb espectacles de cinc països convidats: Mèxic, Xile, Uruguai, Perú i Argentina. L'obra Está escrita en sus campos, de la companyia mexicana Lagartijas tiradas al sol, que es va veure al Temporada Alta 2015, acompanyarà les quatre propostes catalanes a les sales dels tres països.

A Buenos Aires s'hi veuran els muntatges A lo mejor te encuentro de Vaso Teatro (Mèxic), Groenlandia de La màquina del arte (Xile), Ye Katherina de The Naidens Company, Lo que los otros piensan de Domingo Milesi (Uruguai) i Quien lo probó lo sabe de Los del verso (Argentina). A Lima s'hi programarà l'espectacle Los regalos. Una historia de Hombres de familia de Fernando Castro (Perú).

En total, entre les produccions catalanes i les internacionals, en aquesta quarta edició hi haurà 49 funcions, acompanyades de xerrades i activitats paral·leles.

El darrer Temporada Alta a Amèrica Llatina, celebrat a Buenos Aires i Montevideo, va aplegar prop de 4.000 espectadors en un total de 34 funcions, amb una ocupació propera al 90%, segons dades de l'organització, que treballa des de les oficines a Salt de l'empresa gironina Bitò Produccions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema