En plena emergència d'una societat més participativa que opta per donar la iniciativa al carrer abans que a bancs i grans corporacions, es va presentar ahir a Girona la nova programació de l'Associació Cultural Magic Room de 2016 als centre cívics de la ciutat, en particular al del Barri Vell i Mercadal, Pla de Palau i Santa Eugènia (Can Ninetes).

Àlex Nunes i Jaime Rodríguez, de la junta directiva de l'entitat, van assegurar que la seva és una proposta de cultura «contemporània urbana i oberta, enfocada a la gent del barri, que prioritza la creació per part de la ciutadania, i que aprofita les condicions ofertes pels centres cívics per mostrar les noves veus d'artistes joves i emergents, sempre gratuïtament».

Cal aclarir que la gratuïtat és per a l'espectador, que no ha de pagar entrada; en canvi els artistes cobren en tots els casos, excepte si renuncien a la remuneració.

Nunes i Rodríguez van destacar la presència de la pianista Meritxell Brugué el proper 5 d'abril al Centre Cívic de Palau, on es duu a terme el cicle Música per a Tothom (MPAT). L'actuació més immediata serà la del quintet de jazz Sant Swing Bocombo el 2 de febrer (20h), seguida de la del Quartet de Cordes Arion (1 de març).

Els dies 4, 5 i 6 de febrer, l'activitat serà al Centre Cívic Barri Vell, que acull el Festival Acoustic Vell, amb recitals de poesia com el Barri Micro Obert, que dóna veu a tothom, i l'actuació dels DJ's Magic Room al Bar Xantar del Pou Rodó.

El 2 de juliol es farà al carrer el Músic & Còmics.

Can Ninetes acollirà el 31 de març La Poesia En-Canta IV, amb Pavo Peña i altres artistes per confirmar. El 14 de juliol, Can Ninetes serà escenari per a Carlos Pérez i Amparo Parra, entre altres poetes pendents de confirmar.

Magic Room rep el patrocini dels bars Vadevins i Xantar, el celler Vins Pagès i el restaurant Il Viaggio.