Vic va prendre ahir el relleu a Vilafranca del Penedès i ja és Capital de la Cultura Catalana 2016. L'espectacle multidisciplinari Engeguem va donar el tret de sortida als actes de VICCC 2016. Música, dansa, acrobàcia i audiovisual es van fusionar sota la direcció artística de Joan Roura a la plaça Major de la capital d'Osona. Els milers d'assistents a l'acte van quedar bocabadats davant la bellesa d'un espectacle de producció íntegrament local.

L'alcaldessa de la ciutat, Anna Erra, va afirmar que un dels objectius de la capitalitat és exhibir aquesta "força cultural" de la ciutat en diferents disciplines culturals i artístiques. Més enllà de les fires i mercats o el Mercat de Musica Viva, va apuntar, les propostes culturals que neixen a la capital d'Osona també poden, tot i no ser tant conegudes ara per ara, "situar la ciutat en el mapa".

El conseller de Cultura, Santi Vila, es va estrenar en el càrrec en la inauguració d'aquesta capitalitat cultural i va destacar la ciutat de Vic com un dels "membres de la corona" de ciutats petites i mitjanes amb una "gran vid" econòmica, social i cultural, i va demanar a la resta del país que "visqui amb joia" els actes de VICCC 2016. Vila també va apuntar en aquest sentit que l'equilibri territorial serà una de les prioritats de la legislatura per al departament de Cultura i es va fixar com a gran objectiu "evitar que després de la recessió tinguem ciutadans que no puguin accedir a la cultura i el coneixement".

Després de l'estrena, a Vic s'han programat en els propers mesos més d'un centenar d'actes de diferents disciplines culturals.