L'Ajuntament de Tordera ha demanat a la Generalitat que 2017 sigui declarat Any Prudenci Bertrana, amb motiu del 150è aniversari del naixement de l'escriptor. Segons fonts municipals, la Regidoria de Cultura ha demanat formalment a la Comissió de Commemoracions de la Generalitat que declari 2017 l'«Any Bertrana» i últimament ha mantingut contactes amb la Fundació Bertrana, amb seu a Girona.

A més, el regidor de Cultura s'ha entrevistat amb Laura Borràs, directora de la Institució dels Lletres Catalanes, per coordinar diferents accions en favor de l'escriptor autor de Josafat.

Entre d'altres objectius, durant la trobada amb aquesta institució s'ha posat sobre la taula la possibilitat de crear d'un espai o eina que continuï la tasca d'investigació i divulgació de la figura de Bertrana més enllà de l'any 2017.

L'Ajuntament de Tordera proposa que les activitats es reparteixin fonamentalment entre els tres grans escenaris de la seva biografia: Tordera, on va néixer l'escriptor; Girona, on va viure, i Barcelona, on va morir. A més, es vol afavorir el projecte com un element de dinamització turística.