Qu'est-ce que la sculpture moderne?, Tramuntana i Nivis. Aquests són els noms de les tres exposicions temporals que Antoni Marquès, Vaccaro i Cyril Torres mostren en tres espais diferents del Museu d'Escultura Contemporània Can Mario de Palafrugell, al Baix Empordà.

Les tres mostres es podran veure fins el proper 22 de maig i, a diferència d'altres anys, no tenen un lligam comú sinó que aposten per donar a conèixer les característiques i el discurs de cada un dels artistes.

Entre elles destaca la mostra d'Antoni Marquès, que compta amb peces mai vistes i algunes de les obres més recents que ha creat aquest artista, nascut a Sabadell. «Busca el sentit metafòric del que és creació i, al mateix temps, ens mostra allò que no volem veure. És una crítica, un joc per descobrir què és l'escultura», va resumir la comissària de l'exposició i directora d'art de la Fundació Vila Casas, Glòria Bosch.

Antoni Marquès va néixer el 1956 i que des de fa temps és un autor que ocupa un espai destacat dins de la col·lecció permanent del museu. Qu'est-ce que la sculpture moderne? és un títol que remet a una mostra organitzada pel museu Georges Pompidou de París el 1986. Una exposició, el llibret de la qual es troba situat en una tauleta d'una de les peces de la sèrie Excrements a Can Mario, una de les obres centrals d'aquesta exposició de la Fundació Vila Casas.

«Sempre està buscant la crítica, a vegades amb ironia, d'altres amb cinisme però amb sentit de l'humor i jugant», sostè Bosch.

Can Mario també mostra la poètica de Ricard Vaccaro i la puresa infantil de Cyril Torres, director del festival Flors i Violes.