Lloret presentarà avui, a dos quarts de dotze del migdia, el seu Calendari Interreligiós, que recull les festivitats de les diferents religions que hi ha al municipi: església catòlica, evangèlica i ortodoxa, hinduisme, islam i sikhisme. La presentació se celebrarà al Jardí de la Pau.

El calendari és una iniciativa de la Taula de Diàleg Interreligiós de Lloret, en la qual participen representants de la parròquia de Lloret, l'Església Evangèlica Pentecostal de Filadèlfia, l'Associació Cultural de l'Índia de Lloret, la Comunitat Islàmica Mesjid Abucabar, la Comunitat Islàmica Essouna i l'associació religiosa Shiri Guru Nanak Dev Ji Singh Sabha. La taula està dinamitzada pel Pla local de ciutadania de l'Ajuntament, gestionat per la Fundació Ser.gi.

El calendari ha sorgit de l'interès dels participants en aquesta Taula de Diàleg per conèixer les festivitats de les altres tradicions, per tal que els veïns puguin felicitar-se els uns els atres al llarg de l'any. L'objectiu és facilitar la comprensió i la bona convivència entre els habitants del poble.

Per poder fer el calendari s'ha comptat amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat. Durant l'acte d'avui també es presentarà la Taula de Diàleg Interreligiós lloretenca i es farà una pregària conjunta, consensuada per diferents tradicions religioses. Una persona representarà cada coumunitat, llegint un fragment d'aquesta oració en la seva llengua d'origen.

Aquesta activitat s'emmarca dins del cicle Pluralisme, convivència i religió, a través del qual la Taula Interreligiosa vol dur a terme accions de sensibilització obertes a tothom.