Blanes i Lloret de Mar presenten una nova temporada, la sisena programació conjunta que configura el Teatre de la Costa Brava Sud, amb destacats noms del ?panorama català que es podran gaudir a les sales dels dos municips. Fins a finals de maig hi haurà un total de 54 espectacles, dels quals 17 són professionals. La resta els protagonitzen entitats i grups locals, i també hi ha un apartat familiar i infantil.

L'actuació del trio Las Divinas al Teatre de Blanes (30 de gener) obrirà la nova temporada professional. Es tracta de Paradís, un espectacle a l'estil de les varietés ambulants que entretenien la gent durant la postguerra espanyola, amb coples, pasdobles i cançó popular catalana.

Aquest espectacle es complementa amb Esperança Dinamita, que es veurà a Lloret el 13 de febrer. Inclou cançons de revista amb Mont Plans com a protagonista, que porta l'espectador al moment més animat del Paral·lel de Barcelona. En l'àmbit musical també destaca l'actuació d'Àlex O'Doherty & La Bizarrería, que portaran el 2 d'abril a Lloret l'espectacle Mi imaginación y yo.

D'altra banda, espectacles que triomfen a l'escena catalana també són a la programació. Quim Masferrer oferirà el 19 de març al Teatre de Blanes Temps, una comèdia agredolça d'un home a qui li queden 90 minuts de vida.

Seguint amb el fil mediàtic, Berto Romero presentarà el 12 de febrer al Teatre de Lloret el monòleg Sigue con nosotros, i Fermí Fernández, protagonitzarà el 13 de febrer al Teatre de Blanes El Sommelier, monòleg d'humor negre dirigit per Toni Albà.

Completen l'elenc de noms propis Àlex Rigola com a director de l'adaptació del guió de Woody Allen Marits i Mullers (11 de març) a Lloret; Clara Segura protagonitza a Blanes (23 d'abril) l'intens monòleg Conillet; i Mercè Arànega ofereix a Lloret (9 d'abril) Neus Català. Un cel de plom.

La programació professional també inclou Ligeros de equipaje, que arribarà a Lloret el 27 de febrer; You Say Tomato, el 27 de maig a Blanes; i el 5 de març a Lloret Petits monstres.

En l'àmbit musical, Lloret comptarà amb el grup manresà Gossos, el 20 de maig, i amb la representació de l'òpera Cos" fan tutte, de Mozart, el 21 de maig, a càrrec del Conservatori de Música de Badalona. L'oferta de dansa inclou dos espectacles. El 29 d'abril, Dia Mundial de la Dansa, s'ofereix a Lloret Ballar ens fa bé, a càrrec d'Elisa Huertas; i el 8 de maig la companyia Luthie de Dansa-Jazz porta al Teatre de Blanes Trasllats.

Les entitats locals han programat a Lloret el 15 d'abril la XII Nit de la Cultura lloretenca, i el 16 d'abril l'actuació musical de l'Agrupació Extremenya de Lloret.

A Blanes serà especialment emotiu l'Homenatge a Esteban que organitza l'Associació d'Ardaleños y amigos de Ardales el 6 de març. El grup blanenc El Mirall portarà a escena Els boscos d'en William el 14 de maig, i el 18 de març l'Agrupació Cultural i Teatral lloretenca Muekka tornarà escenificar Código Alfa.

El Mirall estrenarà els dies 29 i 30 d'abril al Teatre de Blanes Plou a Barcelona, mentre que a Lloret l'Agrupació Teatral del Casal del Jubilat ofereix per primera vegada Musicàlia, i ara què? el 24 d'abril. L'Orquestra Jove de la Selva actuarà el 15 de maig a Lloret.