La mort del pintor sidre Vicens ahir als 97 anys ha colpejat l'àmbit cultural i polític gironí. Per a molts artistes ha estat un referent en qui emmirallar-se. És el cas del pintor de l'Escala Lluís Roura, segons el qual s'ha "perdut un gran artista gironí i català". Roura estava al cas del delicat estat de salut en el qual es trobava Isidre Vicens després que el truqués fa uns dies Anna Pasqual, l'esposa de l'artista. L'origen d'aquesta trucada era, però, per agrair a Roura la carta publicada al Diari de Girona a finals de desembre en la qual l'artista escalenc preguntava a la Diputació de Girona i a l'Ajuntament "quan es farà un homenatge a Isidre Vicens?". Tot i la seva mort, Roura està segur que tindrà el reconeixement que es mereix en llocs com el pròxim nou museu d'art modern i contemporani de Girona.

En aquella trucada, Anna Pasqual va explicar a Roura el desig que a la plaça dels Lledoners de Girona, on Isidre Vicens hi passava hores llegint i parlant, s'hi col·loqui una placa en honor al pintor.

Sobre la seva obra, el pintor de l'Escala en destaca els paisatges de vinyes de Vilajuïga. "Un paisatge sec i àrid que em recorda, en certa manera, a l'escola castellana més que a les pintures d'artistes catalans", va explicar afegint que la seva "no era una obra exuberant, sinó que era una pintura molt humil i feta d'amor i silenci".

El poeta gironí Josep Tarrés també es va sumar al dol, recordant a Isidre Vicens com "un dels artistes que des de l'avantguarda cultural va contribuir a la descoberta de la Girona antiga" i com "un artista amb una obra de gran valor, catalanista insubornable i persona d'una qualitat humana indiscutible".

En l'àmbit polític, tant Esquerra Repulicana com la CUP-Crida per Girona van fer una piulada en els seus respectius comptes de Twitter afegint-se al dol per la mort d'Isidre Vicens. El regidor gironí cupaire Lluc Salellas va escriure al seu compte personal: "Avui Girona torna a estar trista. Ha mort l'artista republicà, catalanista i llibertari Isidre Vicens als 97 anys". El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ahir no havia fet cap comentari sobre Vicens a Twitter. Però en el seu blog personal encara hi apareix una publicació del febrer del 2008 en ocasió del norantè aniversari d'Isidre Vicens. Allà, Puigdemont exposava la seva confiança que "la memòria que sumen ell i la seva dona se servi, perquè és part de la memòria de Girona".