Va viure realment el coronel Aureliano Buendía? Existeix algun Macondo? Com van ser les muses de Neruda? Es va trobar Cortázar, per casualitat, amb la Maga? L'Obra Social La Caixa organitza un cicle que mirarà de descobrir quins llocs, quines circumstàncies, quines persones van inspirar les grans obres de la literatura llatinoamericana.

Obres rellevants del segle XX i XXI llegides arreu del món d'autors com Gabriel García Márquez, Pablo Neruda, Julio Cortázar o Mario Benedetti.

El cicle Materials de ficció, que acollirà el CaixaForum Girona del 27 de gener al 17 de febrer, vol endinsar-se en la vida que batega rere totes aquestes obres i aquests grans creadors de l'Amèrica Llatina.

Rellevants escriptors, editors i columnistes de parla hispana transitaran per les obres, les vides i els territoris dels més destacats autors llatinoamericans, però també descobriran llibres.

Aquestes són les conferències que es podran seguir al CaixaForum Girona: A ras de suelo: amb les sabates de Benedetti, Violeta Medina, poeta i periodista (27 de gener, 19 h); Pablo Neruda i l'amistat que va transformar la literatura, Santiago Roncagliolo, escriptor i periodista (3 de febrer, 19 h); Julio Cortázar. Seguint les passes de la Maga, Carles Álvarez, editor (10 de febrer, 19 h), i Gabriel García Márquez, la veu que va construir l'Amèrica Llatina, Sergio Álvarez Guarín, escriptor (17 de febrer, 19 h).