La Fundació Gala-Dalí i la Fundació La Caixa han signat avui a Figueres un conveni amb vigència fins a 2018 per a l'organització conjunta de projectes i exposicions com les que es duran a terme aquell any a Saragossa i Sevilla.

Segons informen les dues institucions, aquesta exhibició que visitarà les capitals aragonesa i andalusa tindrà com a eix l'obra "Leda atòmica", concebuda per Salvador Dalí el 1949.

La directora dels Museus Dalí, Montse Aguer, serà la comissaria d'aquesta mostra que acolliran les seus de l'Obra Social La Caixa, denominades Caixafòrum, a Saragossa i Sevilla.

L'exposició comptarà, a més d'aquesta obra de referència, amb diversos dibuixos preparatoris i altres materials que conserva la Fundació Dalí.

El projecte es completarà amb diferents continguts educatius dels que serà responsable l'Obra Social La Caixa amb la col·laboració del Centre d'Estudis Dalinians.

Una altra línia d'actuació conjunta se centrarà en les exhibicions temporals que es duen a terme anualment al castell Gala Dalí de Púbol, que forma part del denominat triangle dalinià.

El conveni contempla també la col·laboració de les dues institucions fins a 2018 en els concerts que la Fundació Gala-Dalí organitza cada any al Teatre Jardí de Figueres.