El Museu de la Mediterrània ha decidit canviar les dates de les Trobades de Música Mediterrània, que aquest 2016 arriben a la seva XI edició. Aquesta activitat, que té com objectiu apropar una cultura de la Mediterrània a partir de les seves músiques, els seus balls i els seus cants, és un referent dins el món de la cultura popular i, amb aquest canvi, es vol agafar més dimensió i apropar-se al gran públic. El Museu de la Mediterrània ha decidit avançar les Trobades un mes i, en conseqüència, aquest 2016 s'organitzaran el cap de setmana de l'1, el 2 i el 3 d'abril.

Amb aquest canvi es vol aconseguir no entrar en competència amb altres esdeveniments que es produïen al voltant del pont de l'1 de maig i convertir l'esdeveniment en una activitat central al territori, ha informat el centre en un comunicat.

El 2016 la música, els balls i els cants que es proposen seran els de la regió de la Cabília, que «amaga molts dels tresors musicals».

En aquesta edició, les Trobades ens duran fins un «territori fascinant que ha resistit els embats dels successius conqueridors, mantenint un interessantíssim patrimoni musical: la Cabília».

La Cabília arribarà a Torroella de Montgrí «carregada de colors, ritme i una explosiva oralitat». Aquest territori muntanyós del nord-est d'Algèria, que s'aboca sobre el mar amb impressionants penya-segats, compta amb un patrimoni immaterial de gran valor que el museu convidarà a descobrir a través de tallers, xerrades, concerts, contes i d'altres activitats obertes. El mes d'abril, Torroella anticiparà així l'arribada de la primavera amazic.