Els treballs arqueològics a l'antic hospital dels Clergues de Girona han tret a la llum tres sitges d'època «romana o medieval». Els arqueòlegs no deixen de mostrar-se sorpresos per la riquesa d'un jaciment que, pels pocs metres quadrats que ocupa, s'està mostrant molt ric i ja ha donat restes des d'un registre molt ampli que va des de l'època romana fins als nostres dies, i els treballs encara han de continuar uns dies més.

L'arqueòloga Maribel Fuertes dirigeix uns treballs que es troben en fase de prospecció i, a l'espera de l'estudi en profundicat, encara no pot afirmar si les sitges són romanes o medievals, tot i que es decanta per aquesta segona opció.

No es pot saber el contingut de les sitges en la seva «funció primària», que podia tenir relació amb la conservació d'aliments. Un cop amortitzades, les sitges eren tapades i passaven a la seva «funció secundària». En aquest cas, van ser farcides de terres barrejades amb materials de rebuig. Entre aquests materials han aparegut abundants fragments de ceràmica negra de cuina d'un moment de la llarga Edat Mitjana que encara no s'ha precisat. No s'han trobat peces senceres.

Les sitges es van construir cap al subsòl i van perforar estrats romans, però podrien haver-les fet a l'Edat Mitjana. Una d'elles presenta l'interior recobert de calç, material que s'usava per protegir el seu contingut.

Totes aquestes troballes s'estan efectuant dins un local de 127 m2 de superfície, situal a l'edifici que ocupava l'antic hospital dels capellans o dels clergues, al barri de Sant Pere de Galligants, on l'emprenedor Gabriel Rebollo impulsa el primer balneari o banys de la ciutat de Girona, un negoci adreçat al turisme i a la gent de la ciutat que s'inspirarà en els antics banys romans i medievals.

Les excavacions han aprofundit més de 2,5 metres. En aquest descens no han cessat d'aparèixer restes de totes les èpoques, les més antigues del temps dels romans, com ja ha anat informant Diari de Girona. Aquest fet prova, segons Maribel Fuertes, que l'indret ha tingut una ocupació continuada al llarg dels segles.