El corista líder d'Amy Winehouse, Zalon Thompson, ha confirmat la seva presència en la pròxima edició del festival Black Music de Girona, que tindrà lloc de l'1 al 20 de març, per retre tribut a la desapareguda cantant, segons informa l'organització d'aquesta cita musical.

Zalon estarà acompanyat per la banda The Gramophone Allstars en una coproducció del centre d'arts escèniques El Canal de Salt i del Black Music.

L'actuació està prevista per al 19 de març a les instal·lacions del Canal, on es podrà veure el corista que va participar amb Amy Winehouse en la gira Back to Black, disc en el qual va aportar segones veus.

L'organització del festival ha confirmat també l'actuació el 5 de març a la sala La Mirona de Salt del quintet londinenc Mamas Gun.

El 18 d'aquell mateix mes, el Black Music té programat un concert de Ramon Mirabet i, el 12 de març, el torn serà per al trio africà The Sey Sisters.

L'última confirmació és la de la banda catalana Soul Machine, que torna a aquest festival gironí per mostrar material propi procedent del disc Terra negra, un homenatge a la seva regió, el Priorat, per al qual han treballat gent de la Fundación Tony Manero.