La Fundació Dalí i La Caixa faran exposicions conjuntament fins al 2018

27.01.2016 | 07:25
Les autoritats firmants, davant el quadre «Leda atòmica», a Figueres.

La Fundació Gala-Salvador Dalí i la Fundació Bancària La Caixa van acordar ahir a Figueres l'organització conjunta d'exposicions fins al 2018. La seva col·laboració remunta a fa una vintena d'anys però ara s'intensificarà en els pròxims tres anys.
Entre els projectes acordats, destaca l'organització de mostres al castell Gala Dalí de Púbol per aprofundir en el coneixement de la figura i obra del geni del surrealisme.
També es presentarà una exposició basada en la pintura Leda atòmica (1949) que es podrà veure als centres CaixaForum de Saragossa i Sevilla el 2018 i que inclourà dibuixos preparatoris i altres obres relacionades. La comissària serà Montse Aguer.
El conveni inclou també la col·laboració en el tradicional concert anual de la Fundació Gala-Salvador Dalí al Teatre Jardí de Figueres. El conveni vol enfortir aquesta col·laboració.
La directora general adjunta de la Fundació Bancària La Caixa, Elisa Durán; la directora dels Museus Dalí, Montse Aguer, i el secretari general de la Fundació Gala-Salvador Dalí, Lluís Peñuelas, van rubricar l'acord, que inclou treballar conjuntament fins al 2018 en un conjunt de projectes.
Una segona línia de col·laboració serà l'organització de les exposicions temporals que es duen a terme anualment al castell Gala Dalí de Púbol així com el catàleg que se'n deriva, que aprofundeixen en l'obra i el llegat del pintor figuerenc «en un entorn molt significatiu de la creació daliniana», segons han informat a través d'un comunicat.
L'exposició Dalí, cultura de masses, que va ser inaugurada l'any 2004, continua essent a dia d'avui la més visitada en la història de CaixaForum Barcelona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema