L'Obra Social La Caixa i l'Associació Catalana d'Universitats Públiques van lliurar ahir els 19 nous ajuts de la convocatòria del 2015 del programa RecerCaixa per dur a terme projectes d'excel·lència en l'àmbit de les ciències socials i de la salut, als quals es destinarà un total d'1,6 milions d'euros.

Dels 19 projectes, tres pertanyen a investigadors de la UdG: El llegat trobadoresc en la construcció de la identitat europea, de Miriam Cabré; Paisatge i patrimoni identitari d'Europa, de Gerardo Boto i Marc de presa de decisions per a la rehabilitació de corredors fluvials urbans, d'Anna Ribas. Els dos últims dirigiran aquestes recerques amb investigadors d'altres universitats.

RecerCaixa es va posar en marxa l'any 2010 per impulsar els millors projectes dels grups i els investigadors que treballen a Catalunya, procedents tant d'universitats públiques i privades com de centres de recerca, i, en especial, per donar una empenta a la recerca en ciències socials, àmbit en el qual s'ha consolidat com a programa de referència. A la convocatòria d'enguany s'hi han presentat un total de 211 projectes de 42 centres, el 34% dels quals són recerques en humanitats.