Teatre

La banyolina Clàudia Cedó reflexiona sobre la velocitat de l´amor al Teatre de Bescanó

Teatre de Bescanó D Dissabte 30. H 21 h P 14 € (ant.) / 16 € (taq.)

Fa temps que en Joan i la Marta s´han adonat que no van al mateix ritme. S´estimen, però es trepitgen quan ballen i la neurosi d´en Joan s´està a punt de carregar la seva relació. Empesos pel desig de sincronitzar-se i portar un ritme de vida més tranquil, es traslladen al camp per prendre´s les coses amb més calma. Però quan les seves vides s´entrecreuen amb les de l´Òscar i l´Àgata, una parella de joves científics que viuen a tota velocitat, el senzill estil de vida que estaven buscant acabarà complicant-se. Aquest és l´argument de Tortugues: La desacceleració de les partícules, una obra dirigida per la banyolina Clàudia Cedó, i que mostra dues maneres de viure una relació sentimental. ddg.

Jesús Arbués recupera històries oblidades en el temps a la Factoria de Banyoles

La Factoria d´Arts Escèniques (Banyoles) D Divendres 29

H 21 h P 10 € (taquilla). W www.banyoles.cat

Espectacle escrit i dirigit per Jesús Arbués que pretén, a través d´una ficció creada per una multitud de cròniques i testimonis reals, recuperar la veritable història de cents de milers de persones. A l´hivern de 1939, un dels més freds del segle XX, varis centenars de milers de persones, van fugir del terror franquista. S´acumulaven en carreteres i camins que conduïen a la frontera francesa. Els camins estaven col·lapsats. 30.000 persones al dia creuant la frontera desproveïts de totes les seves pertinences. Molts no van tornar mai més. Alguns van morir de fred, altres pels bombardejos o als camps de concentració francesos. No és una obra sobre la guerra civil sinó un treball que tracta sobre l´oblit, el passat, l´absència, la mort, la vida... i de l´home, que és capaç del millor i del pitjor.

Familiar

Festuc teatre adapta, amb titelles, el conte «Jack i la mongetera màgica»

Auditori de La Mercè (Girona) D Diumenge 31

H 12 h P 6 € E https://gironacultura.koobin.com

Festuc Teatre du aquest diumenge a la ciutat de Girona aquest espectacle familiar que explica la història de la Lina, una nena que ha de seguir la seva família, quan aquesta es veu obligada a marxar de casa a causa de problemes econòmics. Aquesta crua realitat farà que la Lina s´ompli de valentia per emprendre un viatge a la recerca d´una mongetera màgica que puja fins més enllà del cel, on viu un ogre i el seu tresor. Els ajudarà a no perdre la llar? Aquesta és una emocionant adaptació del conegut conte de Jack i La Mongetera Màgica. Un espectacle de titelles per a tots els públics.

Música

Bebe presenta a l´Auditori de Girona el seu nou treball discogràfic «Cambio de piel»

Sala Montsalvatge de l´Auditori (Girona) D Dissabte 30.

H 21 h P 24 € / 22 € / 16 € E www.koobin.com

Després de quatre anys de silenci, la cantant extremenya Bebe ha tornat a l'estudi per gravar una nova col·lecció de composicions acompanyada de Carlos Jean, el productor dels seus dos primers àlbums. El resultat és Cambio de piel, que presentarà demà al públic gironí i que significa un retrobament amb la millor Bebe, creativa, íntima, sensual i sincera.