El conseller de Cultura, Santi Vila, va afirmar ahir que la prioritat de la legislatura que ara comença serà la de «regenerar els pressupostos públics destinats a cultura», després d'una època en què han estat regressius.

Després de reunir-se amb els màxims representants de l'Acadèmia del Cinema Català, Vila, en declaracions als periodistes, va sostenir que tant ell com la conselleria hauran de ser avaluats al final del seu mandat «per la capacitat o incapacitat d'haver sabut regenerar o no aquests pressupostos».

«Els números, de moment, estan encara en fase de fogueig, de gestació, però el que sí que és segur és que hi ha d'haver un punt d'inflexió, clarament i significativament», va apuntar.

Sobre el fet que una de les seves primeres reunions hagi estat amb membres del sector del cinema català -a la trobada van participar des de la presidenta de l'Acadèmia, Isona Passola, a l'actriu Aina Clotet-, el conseller va remarcar que es tracta d'un àmbit estratègic, al qual avui [per ahir] ha volgut prendre el pols.

Segons el seu parer, ha de destacar-se que «si en alguna cosa Catalunya ja és a efectes pràctics com un estat independent és en matèria cultural, per tant, és on hem d'exhibir més compromís i determinació des del punt de vista de les polítiques públiques».